19 augusti 2019 |  Snacks

Fiberfrallor utan gluten

I söndags gjorde jag min andra sats av dessa godingar. Glutenfria frallor som jag sprinklade chiafrön på innan de åkte in i ugnen

Även någon nypa havssalt då jag gillar när brödet har en touch av salt

Nu känns det som det var länge sen som jag la upp recept på brdöd, glutenfritt bröd. Jag bakar ganska mycket men fick inspiration efter att ha fått hem ett paket med Fiberhusk från Lindroos och när regnet föll utanför.

Dessa är riktigt goda och bröd är något av en standard på kvällen när suget kommer innan jag ska sova. Så bra med ost och smör, leverpastej och gurka eller varför inte en sillbit på? Ja, smaken är som baken men oavsett vilket pålägg du gillar så är brödet riktigt gott!

Ingredienser:


5 1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
20 g jäst eller 7 g torrjäst
2 1/2 dl durramjöl
3 dl havregryn
2 msk sojamjöl
4 msk phsyliumfröskal
4 msk fiberex
2 msk Pofiber
1 msk hela phsyliumfrön
2 tsk brödkryddor
½ tsk salt + havssalt om du vill ha över brödet sen

Gör så här:

Blanda vatten, jäst och rapsolja tills jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i några minuter. Låt degen vila i en bunke täck med plast i cirka 2 timmar.

Sätt ugnen på högst 110 grader. Forma till små bullar med hjälp av lite kallt vatten på händerna och lägg de på ett bakplåtspapper och låt sedan degen vila igen i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i ugnen och grädda brödet i 45–50 minuter minuter.

Låt svalna och ÄT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram