30 november 2015 |  Recept

Favoritbrödet

Återkommer om mitt favoritbröd som håller i alla tider. Det är ett luftigt och glutenfritt bröd som är super simpelt att göra. Eftersom att jag är glutenintolerant går det på automatik att jag även här väljer bort det ”glutenfria” mjölet som finns i hyllan i affären och stället väljer att baka på annat mjöl som är lite snällare mot min kropp och min mage. Försöker även att när jag väl bakar att använda mig av ingredienser som vitt socker och även ibland mjölkprodukter. Det känns bättre i min kropp och det smakar också helt gudomligt.

Det här brödet har jag gjort många varianter av och nu senast i helgen la jag i lite saffran och pepparkakskrydda för att få smak av julen.  

Ingredienser 1 bröd

3 ägg2 dl valfri mjölk, jag använde rismjölk

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberfin  
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm örtsalt, eller flingsalt går lika bra
1 msk brödkryddor, finns vid kryddhyllan

(1 msk pepparkakskrydda)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C. Smörj eller klä en brödform med bakplåtspapper, jag använde en rund alluminiumform (köpt på ica). 

Vispa äggen luftiga. Vispa därefter ner mjölken. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt i mitten av ugnen. Grädda sedan i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.

I helgen använde jag mig av en vanlig brödform och brödet blev lite ”ihoptryckt” (men smakade bra). Så jag rekomenderar att testa Er fram och det går att variera kryddorna i oändlighet. På bilden strödde jag även över lite sesamfrön och det går också att ta en näve med exempelvis solrosfrön eller andra frösorter i degen innan du skickar in den i ugnen.

Brödet är fritt från vitt raffinerat socker, glutenfritt och mjölkfritt. 

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram