30 november 2015 |  Recept

Favoritbrödet

Återkommer om mitt favoritbröd som håller i alla tider. Det är ett luftigt och glutenfritt bröd som är super simpelt att göra. Eftersom att jag är glutenintolerant går det på automatik att jag även här väljer bort det ”glutenfria” mjölet som finns i hyllan i affären och stället väljer att baka på annat mjöl som är lite snällare mot min kropp och min mage. Försöker även att när jag väl bakar att använda mig av ingredienser som vitt socker och även ibland mjölkprodukter. Det känns bättre i min kropp och det smakar också helt gudomligt.

Det här brödet har jag gjort många varianter av och nu senast i helgen la jag i lite saffran och pepparkakskrydda för att få smak av julen.  

Ingredienser 1 bröd

3 ägg2 dl valfri mjölk, jag använde rismjölk

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberfin  
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm örtsalt, eller flingsalt går lika bra
1 msk brödkryddor, finns vid kryddhyllan

(1 msk pepparkakskrydda)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C. Smörj eller klä en brödform med bakplåtspapper, jag använde en rund alluminiumform (köpt på ica). 

Vispa äggen luftiga. Vispa därefter ner mjölken. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt i mitten av ugnen. Grädda sedan i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.

I helgen använde jag mig av en vanlig brödform och brödet blev lite ”ihoptryckt” (men smakade bra). Så jag rekomenderar att testa Er fram och det går att variera kryddorna i oändlighet. På bilden strödde jag även över lite sesamfrön och det går också att ta en näve med exempelvis solrosfrön eller andra frösorter i degen innan du skickar in den i ugnen.

Brödet är fritt från vitt raffinerat socker, glutenfritt och mjölkfritt. 

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram