13 maj 2022 |  Recept

En uppdatering och ett recept

Det har varit och är en vecka som har blivit otroligt tuff mentalt. Jag har kampats med tårar, event, akutbesök, läkarbesök och ja, en massa känslor på en och samma gång. Att jag har tänkt ”varför just jag” kanske inte kommer som en chock. Men jag försöker att hålla i för det borde vända, eller?

Jag vaknade natten till torsdagen av att min älskade plutt inte kunde andas. Herregud. Vilken stress att inte kommunicera, inte veta vad som gått fel osv. Ringde till Agria och fick ett videosamtal vid 05.00.

Det lugnade ner sig en aning men vid 7 började han igen att få ”panik”. Tog taxi till Bagarmossens djurakut och fick hjälp direkt. Skönt. Han hade feber och de ville ha honom kvar för natten. Fick åka hem utan honom men skönt att han får hjälp!

Livet fortsatte som vanligt med jobb och trots att jag knappt sovit något kändes det i kroppen. Och i huvudet. Sliten.

När jag kom hem längtade jag så mycket till att bara gå och lägga mig. Ni vet när man är så trött att man börjar gråta. Dock fick jag hem ett så otroligt fint paket av Closely som är ett nytt underklädesmärke! Dessa ska såklart fotas men blev verkligen så glad!

När livet inte går som man vill gäller det att trots det hålla i rutinerna så gott som. Och för mig innebär det att inte glömma bort att äta.

Stekte scharlottenlök och vitlök i olja. Hällde på vitt vin, grönsaksbuljong. Efter någon minut hade jag ner en förpackning vita bönor, riven parmesan, citronsaft, persilja, salt och peppar.

Och såklart lite mer riven parmesan på slutet. Detta var så sinnesjukt gott och så enkelt! Massa smaker på en och samma gång! Tips tips tips!

Idag är det fredag och nu var det min tur att besöka sjukhuset. Inget akut (skönt de), utan en återkontroll av min njure efter operationen jag gjorde i september förra året.

Om jag längtar efter att få sova? svar ja. Kanske ett eller två glas vin ser jag fram emot också när jag checkar ut från jobbet. Vet inte om jag ska hämta min älskade katt idag så är fortfarande lite oviss om hur min fredag kommer se ut. Först nu ska det jobbas några timmar, så får vi se sen! Hoppas ni mår bra och får en härlig fredag och helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

@saramoback

It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
...

how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
...

Följ mig på Instagram