16 november 2021 |  Mat

En taco på ny nivå

Ibland förvånar jag mig själv och det kanske är bra? Men jag känner att matlagningen har blivit kul igen och jag vill på ett sätt lägga tid på det, lära mig och se vad jag kan skapa.

Jag slog på stort och efter en massa letande på google, många minuters tittande på youtube, så gav jag mig fasen att jag skulle göra det själv. Jag pratar om Birria Taco! Jag är inte superförtjust i vanlig svenne taco och tänkte att detta kunde vara något i min smak.

Det tog tid, 5 timmar stod det i grytan på spisen och gosade ihop sig. Lyckan när det var klart? Helt otroligt! Egentligen en väldigt simpel rätt, dock krävs att man har tålamodet att vänta och inte vara stressad. Något jag kan absolut bli bättre på.

Nej men alltså! Kan knappt förstå att jag, Sara, har gjort detta och jag kommer definitivt att göra liknande rätter och sätta klorna i spännande rätter framöver. Köttet liksom bara blev sådär mört, något som jag trodde min pappa enbart kunde göra eller få till.

Nu äntligen! Hurra!

”Hemligheten” är att doppa tortillabröden i själva såsen som köttet har tillagats i för att sedan steka på de, tills de blir krispiga.

Sen är det bara att hugga i! Åt för kung och fosterland. Detta är alltså en mexikansk variant av tacos och det är många kryddor och smaker i så som anchochili, chipotlechili, timjan, mejra, kanel, oregano osv. Det var värt varenda minut att vänta på denna smakupplevelse!

Någon som har tips vad jag kan laga härnäst? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram