15 februari 2020 |  Helg

En paneldebatt i soliga San Diego

Vi blickar tillbaka en vecka till min soliga fredag i San Diego. Jag vaknade tidigt pga jetlag lite nervositet och glädje över att faktiskt vara tillbaka i California.

Jag var tidigt ute och mötte solen! Herregud så trevligt att få D-vitamin och det där ruset i kroppen. Ni vet när man inte sett solen på många år (känslan) och äntligen. Kaffe på Starbucks är ett måste!

På väg hem strosade jag runt i mataffären. Det är något med Amerikanska matbutiker. Allt är stort, det finns mycket av allt och jag bara älskar det! Hittade även en del glutenfria produkter som jag köpte med mig hem (hotellet alltså), vin, sockerfri soda och frukt!

Tillbaka igen lagom till att hinna byta om och träffa alla som skulle delta under konferensen under helgen. Hela hotellet var helt gudomligt och där vi skulle hålla till var på våning två i helt sjuka salar. Kändes som en kunglig skulle kunna bo där

Versailles Ballroom! Namnet säger allt 😉 Nu drog alltså Diabulimia Helpline Conference igång (Dream, Beleive, Hope). En konferens som startade upp för 10 år sedan av Erin M. Akers. Hon får idag även hjälp från sin mamma som också var med under helgen. Diabulimia är en ätstörning där man medvetet manipulerar eller kvarhåller insulin för att gå ner i vikt. ED-DMT1 står för Eating Disorder-Diabetes Mellitus Type 1; det avser en person med typ 1-diabetes som också lider av någon ätstörning. Forskning tyder på att över 30 procent av kvinnor med typ 1-diabetes mellan 15 och 30 år engagerar sig i uteslutande av insulin. Studier visar att personer med typ 1-diabetes är två och en halv gånger större risk att utveckla en ätstörning än andra kvinnor.

Organisationen är non-profit och hjälper alltså diabetiker världen över!

Under eftermiddagen tog jag plats i en paneldebatt tillsammans med en läkare, en diabetiker som drabbades av Diabulimia och en diabetiker som hjälper andra med denna typ av problematik.

Ämnet som vi diskuterade var ”What’s in a Name?” Ordet var Debunking, vilket betyder avslöjande och det finns # så som Diabulima och ED-DMT1 där vi fick diskutera vad vi tycker om just de namnen och om det är för avslöjande eller om/hur vi anser att man kan hjälpa andra personer i samma situation genom att dela sina åsikter med dessa taggar.

Det var riktigt kul att få dela åsikter och att de hade förtroende för mina åsikter kring ämnen så som Diabulimia!

haha! älskar ansiktsuttrycken

Efter debatten och långa diskussioner fortsatte vi att lära känna varandra och prata ännu mer över middag som serverades på hotellet! Denna tjej hade åkt från Jersey och hon blev drabbad av Diabulimia när hon först väntade sitt första barn. Idag är hon 40 år och jag kan inte annat än att säga att hon är en helt fantastisk person som jag kommer sakna!

Selfie på det!

Det åts, dracks och pratade en massa nästan in på småtimmarna. Det är så härligt att vara bland personer med både kunskap inom sjukvård, patientperspektivet och drivna personer så som jag. Hade inte personalen sagt åt oss att lämna lokalen (då de ville sluta jobba, hah) hade vi nog kunnat sitta kvar hela natten lång.

Vi slutade kvällen med att ta massa foton (har en del som jag inte fått skickat till mig än). Men denna bild togs med min kamera så här har ni Sian (som jag satt i panelen tillsammans med) som är utbildad läkare, Erin (grundaren av DBH), en ung kvinna (fd diabulimia patient) och så jag!

Jag slocknade så fort jag landade på kudden. Nöjd, lycklig och helt sprallig inför morgondagen då jag skulle hålla min presentation!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

18 september 2020 |  Event

World Patients Day 2020

Läs mer
15 september 2020 |  Blogg

Kickstart

Läs mer
14 september 2020 |  Helg

Jeans-letande och chill

Läs mer
Alla inlägg

@saramoback

What a week! Completely thrilled, exhausted and excited! I am so honored to have been awarded a full #dedoc° voices scholarship! Yesterday we had the kick-off event which was so exciting. Looking forward to next weeks virtual #EASD2020 and #ISPAD2020To support a project like this, I’m proud! I love to meet and be in this together with so many inspiring friends ❤️#payitforward
...

Smile, laugh, and hug someone you trust. These simple therapies will make you unstoppable and maybe not think of your diabetes for a while 💙 ...

It’s not often you get to see me in jeans! But, it’s important to sometimes try something new, right 😉 I have had a “kick-start” of this week and I am so blessed to have all these incredibly amazing people around me ✨ ...

Don’t forget to add some sparkle ✨ #queenofinjections ...

Följ mig på Instagram