13 september 2021 |  Mat

En oplanerad helg

När fredagen kom och jag fick frågan vad jag hade för helgplaner var mitt svar ”inga”. Hade ingenting bestämt vilket jag ibland tycker är ganska skönt, men motsäger mig själv då jag egentligen inte gillar det alls. Hatar verkligen när det blir segt och jag blir rastlös.

Fick efter jobbet ett sms från Eva om jag ville komma till Söder på en aw. Var inte sen med att tacka nej och anslöt mig till gänget på Polhem vid 18-tiden för ett glas! Mycket trevligt och jag uppskattar balansen mellan söder-hak och billigt vin med ett glas Pinot Noir på en härlig uteservering på Östermalm.

Kom hem lagom i tid för att bli sugen på något riktigt gott. Stekt bröd, burrata och tomat. Ringlade även balsamico på det hela och somnade riktigt gott sen!

I lördags, vaknade jag med noll planer alls. Kom på att min kusin ställer ut sin fotokonst på söder och fick med mig brorsan på en promenad dit!

Blodsockret sjönk och brorsan var inte sen med att erbjuda mjukglass i solen! Så gott och trevligt!

Vi gick även förbi Bondens marknad och jag kan inte förstå att jag inte varit där tidigare. Bland det trevligaste på länge. Massa grönsaker, frukt, korvar, ostar, kantareller osv. Är ni i Stockholm på en lördag – gå dit!

Min kusin fotar mycket natur och djur och det har han gjort i många år. Det var så coolt att se att han fått äran att ställa ut sin konst på Åsögatan 176 i Stockholm! Så himla häftigt!

Vi promenerade länge på söder, drack kaffe och strosade omkring tills det kändes som vi inte kunde gå något mer.

Kvällen rundades av med middag och jag stod för försnackset. Friterade brysselkål. Trodde jag skulle elda upp hela lägenheten men det blev bra till slut och ingen kom till skada!

Söndagen fanns inga mer planer än att egentligen styra upp lägenheten efter en vecka där det inte funnits tid för något egentligen. Fick en inbjudan av min bästis Camilla om att äta på Spanjorskan! Herregud. Aldrig varit och där det har varit en restaurang som har stått på mig ”besöka” ställen.

Om jag var taggad? JA. Kom till och med 30 minuter för tidigt, haha

Vi beställde in tapas rätter vilket är en stor favorit och det var bland annat friterad söt majs, serverades med aioli, kikos, japaleno och riven queso mahon, brässerad broccolini med chimichurri och pumpakärnor och råbiff på svensk nötytterlår med svartkål, ängssyra, äggcrème och mojorojo.

Om det var gott? Det var som jag var i himmelriket. Herregud.

Fick lite frågor kring varför jag tar insulinet i armen och varför vi i Sverige inte rekommenderar det. Jag har spenderat en hel del tid i USA och där rekommenderas det att ta snabbinsulin i mage och arm. Så är inte riktlinjerna i Sverige och det är pga att det går inte med säkerhet säga hur insulinets upptagningsförmåga är i armen och det finns risk att man träffar ”fel”. Så, följ din läkares rekommendationer och välj hellre att ta insulin i magen istället!

Rundade av söndagskvällen med en dubbel espresso innan vi kramades hejdå. Fasiken vilken härlig helg jag har haft och den slutade på ett väldigt härligt sätt. Söndagar är trots allt ganska bra dagar ändå!

Hur har ni haft det i helgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram