13 april 2022 |  Diabetes

En dag i taget

Det känns som jag är i en känslomässig berg och dalbana just nu. Känns konstigt att jag känner mig tom. Det är en ”ny” känsla jag inte är van vid. Samtidigt otroligt skönt då jag har varit mer stabil i mitt mående. Tror att tabletterna jag fått utskrivet hjälper.

I morse vaknade jag tidigt. Tog mig ut för att se solen gå upp bakom Stockholms vackra utsikt som jag bor ett stenkast ifrån. Det var så vackert och det var väldigt harmonisk att bara vara. Stå där som en ”tant” som jag hade beskrivit det bara för några år sedan. Nu är jag där, står och får tårar i ögonen för att jag ser en vacker utsikt. Antar det är humant.

Gjorde mig redo för att ta det första mötet hemma i lugn och ro. Kände mig piffig dagen till ära!

Att sitta hemma är väldigt skönt, men! jag ser allt som behöver fixas och ordnas vilket i sig kan få mig att bli stressad. Ofokuserad? Såg denna. Vad i hela friden gör jag med all persilja? En enda stor Gremolata? Har ni tips mottages det gärna

Snabbt direkt efter första mötet drog jag in till jobbet. Tycker det är skönt. Får ro i själen och det är skönt att mitt hem inte blir ett kontor. Fick även en liten påskpresent av en kollega! Nej men det är så trevligt och lovar att visa upp när jag testat!!!! Så exalterad!

Efter jobbet ska jag träffa upp Emma på ett glas. Är i en period där jag tycker att ensamheten är otroligt jobbig och nästan outhärdlig. Då gäller det att boka upp kvällarna med härliga vänner!

Jag tar en dag i taget. Ingen stress och inget schema som jag lätt blir stressad av. Diabetesen blir mer stabil också har jag märkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

@saramoback

It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
...

how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
...

Följ mig på Instagram