14 juli 2022 |  Recept

En bra ansiktskräm, krispigt i glaset, pizza och en fundering

En bra hudkräm gör underverk. Eller jag vill tro det. Nu när jag jobbar med skönhetsprodukter får jag chansen att testa en del och det är så kul. Denna dagkräm kan jag verkligen rekommendera! Finns t.ex. att köpa här

Igår kändes det bra. Fest i kroppen liksom. Cellerna dansade runt precis som sig bör när det är juli månad. Fick feeling och serverade campari i glaset. Dock blev det ett avbrott på balkongsfesten när ett regnoväder drog in. Men det gjorde inte så mycket. Då kunde vi rodda i köket under tiden.

Om det revs på en del parmesan? Behöver jag ens fråga det, haha. Men jo.

Så enkelt och så gott. Glutenfritt tortillabröd, pesto, crème fraiche, parmesan. In i varm ugn tills osten smält. Går fort som tusan. Hinner knappt blinka. Gott? JA! Solen kom inte fram men efter regnet så kunde vi sitta på min balkong utan att frysa. Det gillar jag otroligt mycket.

Gillar mina morgnar. Att jag vaknar tidigt blir under denna period inget bekymmer. Jag gillar att ta mig ut när alla andra sover. Andas frisk luft, vara på platser som annars är fullbelamrat med massa människor och jag blir stressad. Men inte nu, det är ett lugn ute som får mig att må så bra.

Sen. Det trillar in mellan jämna mellanrum om dels hur jag kan äta så mycket mat, hur jag tränar, hur jag lever, hur mitt blodsocker kan vara så stabilt osv.

Jag tror vi alla behöver bli påminda om att vi inte kan eller ska fokusera på fel saker. Onödiga saker. Jag har varit inlagd pga ätstörning. Jag ser mig inte som sjuk längre, men kanske inte som helt frisk heller. Kommer jag någonsin bli det? Vet ej. Men när väl tankarna kommer, vet jag om att det inte är tankar jag ska lyssna på. Det är ett friskt tecken. Att vi lever i ett ganska så sjukt samhälle vet vi, ett samhälle där det fokuseras på kroppar, mat och utseende. Och i mitt fall – blodsocker. Detta tror jag säkerligen kan vara stötande för många i sommartider. Dock bryr jag mig för lite hur andra ser ut (tur nog) men kan förstå om unga tjejer blir påverkade. Och som diabetiker kan det vara svårt när det kommer många olika typer av råd, tips och ”how to” i diabetesforum.

Vi behöver bli påminda om att det är normalt att som diabetiker kunna ta en spontan-glass i solen innan lunch, att äta bröd till frukost, att skippa träningen för att det kom något annat i vägen (eller för att man hellre ligger på en klippa i solen och njuter), eller att ta en springtur i solen nu när sin kompis frågade om sällskap – och allt detta går trots att vi (jag) har diabetes. Det går att även om vardagen under sommaren inte ser likadant ut som resten av årets månader, att ha en bra kontroll på blodsockret.

Glöm inte bort det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram