22 september 2020 |  Event

EASD2020

Då var det igång! ÄNTLIGEN! Men jäklar vilka tekniska problem jag hade att komma ”in” som en virtuell avatar på mässan men efter x antal svordomar och chattande med min vän som sitter i Belgien så lyckades jag!

Jag har en massa föreläsningar att gå på och ska försöka att dela med mig av det som jag anser viktigt för även er att veta. Det är alltid så inspirerande att ta del av information och av duktiga talare om ”vår” framtid, hur viktigt det är med digitala hjälpmedel osv.

Igår var det en föreläsning med Kelly Close som är grundare av DiaTribe och Prof. Thomas Danne för en diskussion om Time in Range. Det var otroligt bra och hur viktigt det är för patient och läkare. Att istället fokusera på tiden inom målvärdet för att tillsammans kunna expandera vår ”verktygslåda”. Istället för att fokusera på hba1c som egentligen inte säger så mycket mer om hur vardagen som diabetiker fungerar eller är, att fokusera på att förbättra vardagen som vi lever i.

Teknologin som vi idag har och kan ta del av förbättrar generellt en diabetikers vardag. Att själv kunna se hur sitt blodsocker ser ut på dagarna gör att patienten själv kan dra slutsatser och få kunskap om hur sin egna kropp fungerar. Även att man kan tillsammans med sin diabetesläkare samt sköterska kan arbeta mer tillsammans och få en dialog som blir förstående för alla parter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram