6 december 2021 |  Mat

Drinkar, spännande möte, korv och julmys

Jag tror ingen som missade att jag i fredags dressade om till julfest med jobbet!

Jag hade beställt två klänningar och var först lite osäker då denna var en aning (kanske lite för mycket urringad?!) men då klädkoden var ”dress so impress” kände jag att ”jag går all in”.

Redo och förväntansfull då det enda jag visste var att jag skulle befinna mig på Senior Bob i Sturegallerian för en fördrink.

Mötte upp några kollegor inne i Sturegallerian och alla var så fint klädda!

Det blev en helkväll med en massa mat, drinkar och en kulinarisk resa då alla bord hade olika länder som teman. Alltså, vi åt efter varje land! Så kul koncept!

Till varje rätt kom en ny spännande drink också! Jösses så många drinkar haha!

Den rätt jag uppskaddade mest av alla var detta ostron. Så sjukt smakrik och så himla gott! Frankrike var landet 😉

Det blev en ny ”outfit” även till varje rätt och efter några drinkar blev det dans! Ösigt blev det.

Efter några timmar av mat, skrattande och dansande så gick vi vidare till Sturecompagniet! En helkväll dvs. Länge sen jag hade så roligt!

I lördags hade jag en molande huvudvärk som vägrade släppa med efter en promenad bort till Medis släppte det en aning. Skönt! Som ni vet blev jag stoppad av en man på gatan som ville säga hur jag utstrålade att ”jag vill hjälpa andra” ? Vi tog nu en fika och efter två timmar när vi sa hejdå kände jag mig nästan nykär. Ni vet när det känns som man går på moln och kan klara av i princip vad som helst?

Tänk var en person kan göra. Hoppas vi ses igen!

Innan jag kom hem, blev det en stödkorv. Så gott!

Jag var trött på kvällen och stannade hemma och njöt, lagade god mat och drack ett gott vin till det. Fisk är något jag har tänkt att laga mer och så blev det!

Enkelt och otroligt gott! Stuvad spetskål är något jag kan rekommendera.

Söndagen började med frukost och kaffe i soffan med kattmys! Älskar vekrligen att Balthazar har börjat bli mer kelig och vill gosa!

Det första stoppet under söndagen blev Vintervikens trädgårdar. Jag var där många gånger förra vintern men då fanns enbart uteplatser (Corona). Nu hade de gjort fint inomhus i värmen och jag testade deras varma vin. Som glögg fast inte lika sött vilket passade mig otroligt bra!

Så fint väder!

Promenerade bort till Långholmen där jag trodde jag kunde få mig ett glas glögg men det var tyvärr enbart för julbordsgäster vilket jag tyckte var riktigt snålt faktiskt.

Köpte en korv istället, haha! Det roliga var att jag fick denna gratis då jag nu lärt känna killen bakom kassan. Han sa ”glad advent” och du verkar vara en så härlig person att jag bjuder på den. Hur fint?

Frusen och lite trött så sprang in på Tjoget och hängde där ett tag i värmen. Ett mycket trevligt ställe!

När jag satt där pratade vi om julen och allt bakande. Det fick mig att verkligen vilja gå hem och baka pepparkakor. Första affären ekade det tomt i hyllan… suck men gjorde ett sista försök och där på Hemköp fanns det!

Bakade pepparkakor precis som när jag var liten. Gillar det inte speciellt mycket då jag tycker det är en ganska ”seg” process men det är något fint med det trots allt. Degen är absolut godast. Godare än när själva kakorna är klara. Fler som jag?

Sen blev det film och mys i soffan resten av kvällen. En helt fantastisk helg och mycket roligt har hänt! Tänk att det snart är jul? Jag längtar.

Vi har planerat att koka och griljera vår egna julskinka kommande helg! För hur gott är det inte med en skinkbit som precis har kommit ut från ugnen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram