17 juli 2018 |  Mat

Djurgården

I lördags blev det en dag fylld av utflykter. Jag tycker att vi alla (JAG) borde bli bättre på att turista lite mer i sin stad. Jag kan inte tänka mig att jag är ensam om det, men å andra sidan har jag blivit så mycket bättre på att se nya saker, konserter osv. 

Innan frukost tog jag med mig pappa till vattnet för att visa mitt badställe. Morgondopp stod på schemat och solen gassade, hur underbart?

Ett alldeles för litet bord… frukost dukades upp snabbt som tusan då blodsockret sjönk och jag blev mer och mer sur och arg. Känner ni igen er? Lugnet som infinner sig när blodsockret är mer åt det normala hållet är en känsla som är obeskrivlig. En härlig känsla.

Vi åkte till slussen för att ta båten över till Djurgården. Dock glömde jag mobilen när vi skulle kliva ombord så det var bara för mig att åka hem igen och hämta den. Då jag har blodsockret i appen och ingen mätare med mig fanns det egentligen inget val.. Suck alltså, och i värmen. Var dyblöt när jag väl kom till slussen igen, haha!

Vi var alltså och tittade på Sigrid Hjerten, en helt fantastisk utställning som jag verkligen kan rekommendera att ni besöker. Konst är tametusan guld!Historian om konstnären var intressant. Älskar att läsa om hur andra har levt sitt liv, sina problem och sen att det speglar av sig på ett vitt papper. Man märker tydligt hur färger, strukturen och mönster förändrar sig under hennes liv. 

Mot Stranbryggan för lunch!

 

Mat i all ära, men nu när det är så varmt blir jag inte lika sugen och då blev denna rätt perfekt! Det sveptes även en och en annan vatten så varmt som det var!

Efter lunch begav vi oss hemåt, vi badade igen då vi fick värmeslag! 

Efter en lång dag ute tog jag några minuter i soffan innan jag mötte upp min bästis för att gå på födelsedagsfest. Där var det grill på balkongen!

Vi åt korv, skrattade och drack vin.

När klockan slog 23, var jag så himla trött. Som att solen hade sugit ur mig all energi. Vi bestämde oss för att röra oss hemåt i den ljumna värmen.

En selfie innan vi sa godnatt till varandra. Så skönt att komma hem och inte lika skönt att lägga sig i en uppvärmd lägenhet. Jag tänker att jag får ta igen sömnen när jag får semester, haha. För denna värme går inte att sova bra i. Eller vad tycker ni? 

10 av 10 poäng får denna lördag av mig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram