10 augusti 2018 |  Diabetes

Diabetesstudie

Äntligen fredag mina vänner och det har och är två intensiva dagar. Men ett otroligt bra beslut att börja mitt i veckan och få någon form av mjukstart innan hösten drar igång på ”riktigt”. 

I morse innan jag gick hemifrån slog jag på nyhetsmorgon och kom precis in i den intrevju med en Diabetesforskare som pratade om just varför man efter 100 år av forskning fortfarande inte vet varför vi svenskar är ett av de länder som är mest drabbat. 

Nu hade jag inte så mycket tid till övers så jag såg inte klart intervjun eller fokuserade tillräckligt för att lyssna noga men det här är så spännande. Såg även precis ett inlägg om en intervju kring diabetes där ”någon” uttalade sig om att de personer som drabbas av diabetes typ 1 i tidig ålder ökar risken för att livet inte blir lika långt som får diabetes i senare ålder. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig inför dessa påståenden och jag kan tycka att oavsett om livet blir kortare eller längre med diabetes så måste vi försöka att göra det bästa av det som vi har. Att leva i nuet, fokusera på de personer som vi älskar, göra val i vardagen som gör att vi uppskattar livet, skratta, har roligt och försöka minska risken för att ångra de val vi inte gjorde när vi blir ”äldre”. 

Det är så viktigt att mentalt lägga fokus på det som är positivt i livet. Strunta i de relationer som inte är betydande för sitt egna välmående, byt jobb om det inte känns kul längre osv. Listan kan göras oändlig. 

När telefonen ringde igår kväll innan jag skulle somna frågade jag min bästa vän vad han skulle göra i helgen. Fick till svar att ”Jag ser fram emot att dricka saft och äta bullar, chilla”. Och ja, jag kunde inget annat än att hålla med. Det ska bli skönt med en lugn helg med en bra film, saft och kanelbullar. Kanske att jag ska försöka mig på att baka egna? Glutenfria alltså, med riktigt socker i. För jo, jag äter vanligt socker trots diabetes. 

Nä, nu ser jag fram emot att beta av min to-do lista! Jag har energi idag så det sprudlar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram