13 juni 2018 |  Diabetes

Diabetes och kontrollbehov

Jag la upp denna bild på min instagram igår kväll. Jag förklarade att jag glömt ett extra batteri till den ”manick” som ska ladda min sändare. Sändaren som är kopplad till min telefon där jag kan se mitt blodsocker. 

Jag visste redan vid lunch när tiden tog slut och jag sändarens tid gick ut, och att inte batteriet fungerade för att ladda sändaren. Blev en aning stressad när jag sen insåg att jag inte heller hade fått med mig min blodsockermätare. Summan av detta, jag skulle inte kunna se mitt blodsocker förens jag skulle komma hem vid 18-tiden. Panik? Nej.

Även om jag hela tiden, dygnet runt och varje dag året om kan se mitt blodsocker så blev jag såklart en aning stressad till att börja med. Det är ett behov som jag tror de flesta diabetiker mer eller mindre har. Trots att det kanske inte verkar så tungt på axlarna. För när jag blev sjuk för 16 år sedan, klarade jag ypperligt att gå några timmar utan att veta. Jag litade på min kropp och lyssnade på den. Så, varför skulle jag inte klara av det nu?

Jag vet ju hur jag mår, känner av när det blir lågt, även högt och om jag inte vet exakt hur blodsockret ligger så spelar det inte så stor roll i några timmar om det skulle vara så att det ligger en aning högre än det ”normala”.

När jag la ut denna bild fick jag otroligt många som skrev att de skulle få panik, bli stressade och i princiå åka hem från jobbet. Jag kunde gå ner och köpa nya batterier, såklart, eller åka hem och hämta min blodsockermätare. Men jag valde att skita i det, gå på mina inbokade möten och klara ut det på egen hand. 

Jag får en känsla av att vi diabetiker har ett ohälsosamt kontrollbehov ibland. Mer eller mindre. Jag som har haft ett kontrollbehov på mat och träning, som ledde till min sjuksrivning för drygt ett år sedan, kan få en oro när jag hör att diabetiker är så låsta vid sina blodsockervärden. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag tror vi måste försöka att lära oss att lyssna på kroppen mer. Hur mår du egentligen?

Hur skulle du göra om du var i min situation, utan att kunna se ditt blodsocker på 6 timmar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram