29 november 2019 |  Diabetes

Diabetes och komplikationer

Igår var Barndiabetesfonden inbjudna till Samhällsengagemangs dagen på ICA, som startades av ICA Stiftelsen 2017. Bland annat fick vi höra Janne Andersson, förbundskapten herrlandslaget i fotboll prata om sina erfarenheter från fotbollsvärlden samt hur ICA bidrar till engagemang. Även hur ICA-handlare gör positiv skillnad i samhället under #lokalaavikelser.

Barndiabetesfonden är en av de organisationer som är med i detta projekt och det var därför vi var där.

Tog såklart en bild tillsammans med Janne och Håkan innan de var tvungna att dra.

Så segt. Tror jag åt minst 7 st dextrotabletter under morgonen men det ville inte stiga… Precis innan vi skulle upp på scen. Det gick bra ändå trots nerver och ett lite för lågt blodsocker.

Karolina, Åsa och jag fick tillsammans en stund var på scen. Vi pratade om barndiabetesfonden och det projekt som är igång, fördomar, komplikationer med typ 1 diabetes för att få fler handlare runt om i Sverige att delta och hjälpa oss att få in mer pengar till forskning. För det behövs då ingen typ 1 diabetiker botas idag.

Jag fick några minuter att dela med mig av komplikationer inom psykisk hälsa. Jag tog upp den del som jag brinner för otroligt mycket och min egna resa med ätstörningar. Jag anser att det är viktigt att visa (hur jag såg ut) och prata om hur mat faktiskt kan påverka negativt när man har en kronisk sjukdom där mat blir en så pass central del av ens vardag. Även om jag idag inte räknar kolhydrater eller väger mat finns det alltid där och jag måste alltid ta hänsyn till antal enheter insulin och blodsocker vid varje tillfälle där någon form av mat är inblandat.

Dessa bilder visar jag ibland, mer och mer blir det nu och jag tycker att det kan vara jobbigt att se och tänka tillbaka på hur illa jag faktiskt var. Det var en otroligt tuff period i mitt liv och jag insåg aldrig där och då att det var livshotande.

Diabetes är ingen lätt sjukdom och jag är så pass frisk idag att jag pratar mer än gärna om min resa och delar med mig av mina erfarenheter. Allt för att i slutet kunna hjälpa någon där ute som har det tufft!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

There are many guidelines on when it’s best to inject your insulin before food and so on. Now we know that there are many factors that can affect when you should take insulin (if you are like me on MDI). For me, I always start with the guidelines I’ve been given from my endo and then adjust and make changes for what suits me the best in different situations ☺️ •

Well, now to the point! I notice that I have a tendency to put my insulin pen on the table 😂 just because I know that I can be “charmed” by the company and the food. Just to not forget to take it, lol 😇 am I rude? Am I alone doing this 💕
...

Did you know that the actual diabetes care product may only be 10% of the total weight and volume that was delivered? •

I am proud to be a part of the @type1eu ’s amazing campaign! “Reduce Diabetes Technology waste” 💙 •

An insulin dependent diabetic may use one out of syringes, insulin pens or insulin pumps to administer insulin. They would also use glucometers, CGMs or FGMs to monitor BG. Diabetic waste generated may be different for different people depending on what tools they use. However, the waste is a problem! •

Do join the campaign and collect diabetes technology waste and follow @Type1EU on social media #ReduceDiabetesTechnologyWaste #type1eu
...

This blonde “queen of injections” have had a really lovely weekend 👸🌸 #t1dlookslikeme ...

Sun is out and so is my sensor #t1dlookslikeme ...

Följ mig på Instagram