24 oktober 2018 |  Diabetes

Diabetes och ätstörning

Visste du att sannolikheten att kvinnor med typ 1-diabetes är dubbelt stor att utveckla en ätstörning än åldersrelaterade kvinnor utan diabetes? 

Jag är en av de kvinnorna.


Som en del av sin diabetes-vardag måste en person med diabetes fokusera på matintag vilket ibland kan leda till ett problematiskt förhållande med just mat och ätande. 
Det finns en okunnighet och en svårighet att veta om det är en ätstörning. Just av den anledningen. Gör vi vissa val utifrån sin diabetes och blodsocker hantering eller finns det ett annat syfte med att plocka bort en del typ av livsmedel?

Det är en otroligt viktigt fråga när det kommer till ätstörning och diabetes. Det kan och är så fruktansvärt svårt att få en diabetiker på ”rätt” spår igen. Ett spår där mat inte ska vara ett problem. Den finns även en annan del jag anser kan vara problematisk. Det är sinnet och hur man ska anpassa sitt liv utefter det man vill. 


Jag har fortfarande dagar när jag kämpar men jag vet att jag väljer att leva. Jag kommer att fortsätta slåss för att få människor med typ 1-diabetes att veta att dagens samhälle är sjukt. Det fokuseras så mycket på olika typer av dieter, träningsformer och hur en kropp ska se ut. Utefter normen. Detta är något jag kommer att fortsätta prata om då det är ett psykiskt problem. 

Jag kommer att vara här för dig, för er. Jag vet att det är många typ 1 diabetiker som kämpar med detta.  

Jag kommer i december att få möjligheten att prata mer om min resa och hur jag ser på den här psykiska sjukdomen som är ett större problem om man även har diabetes typ 1. 

Jag vill förändra detta. 

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram