4 januari 2020 |  Diabetes

Det finns ingen bra eller dålig diabetes

Alla typer av diabetes suger. Ja, det är sant. Ingen typ av diabetes är bättre eller sämre än någon annan.
Jag vet att jag visar ett ganska ”fantastiskt” liv med min diabetes. Och jag är väl medveten om det. Men, för att vara ärlig är det ganska så fantastiskt men också (såklart) vissa gånger riktigt svårt och jobbigt.
Jag har haft diabetes i drygt 18 år nu och jag lär mig fortfarande nya saker. Och det är kanske inte konstigt eftersom forskare gör sitt jobb och utvecklingen går framåt i, tro det eller ej, en snabb takt.
När jag la upp denna bild var efter ett möte med min bästa vän Josefine. Hon tror på mig och sa att jag behöver vara mer ärlig om vem jag faktiskt är. Och jag försöker att visa en ärlig bild men det är klart att jag inte delar med mig av alla tankar och åsikter som jag har. Därför kom denna bild upp igår på Instagram.

Allt jag vill säga egentligen är att du är din egna expert och vet exakt hur din kropp fungerar. Ingen läkare eller specialist kan tala om för dig hur du mår. De är absolut ett enormt stöd för att du ska kunna finna dina egna vägar för att få en bra och fungerande vardag med din diabetes. Gå inte för hårt på dig själv om du inte skrattar varje gång du måste byta nål, för det är inte roligt. Känn dig inte usel om du inte byter nål alls. För det är också normalt. Va stolt över vem du är och tvivla inte på dig själv. Jag finns här för dig om du vill prata! Alltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

After a terrible cold, I took a break (not easy but I tried!), and experienced the effect of taking it cool - blood sugar was anything but stabile 🫠 But! Finally I’m back in routine and it feels incredibly wonderful 🔥💙

#diabetes #diabetic #t1d #t1dlookslikeme #t1dawareness #öppendiabetes #dexcomg7 #dexcomwarrior
...

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram