17 oktober 2019 |  Diabetes

#BlåKnuten

Typ 1 diabetes är Sveriges vanligaste livshotande sjukdom som drabbar 900 barn och lika många vuxna varje år. Sjukdomen slår blint, det finns inget botemedel och forskarna behöver hjälp. Typ 1 diabetes är som en svårlöst knut, därför är vår symbol en blå knut. Bär den, sprid den, berätta din historia och ge en gåva. Vi behöver lösa knuten en gång för alla.

Barndiabetesfonden grundades för 30 år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Behandlingarna är bättre och de som lever med typ 1 diabetes får mer hjälp. Samtidigt drabbas fortfarande tre pers-oner varje dag av sjukdomen. Sverige tillsammans med Finland är mest drabbat i världen.
Sjukdomen fortsätter att öka i Sverige och 900 personer får varje år veta att de har typ 1 diabetes. Det är tre gånger fler än som insjuknar i cancer och gör det till den allra vanligaste livshotande sjukdomen hos barn. Den kräver kontroll och behandling, dygnet runt, livet ut. Sjukdomen drabbar hela familjen och leder till många följd-sjukdomar och ett kortare liv.
Vi vill utrota typ 1 diabetes. Då måste vi öka stödet till forskningen och behöver din hjälp. Genom att knyta en blå knut runt din handled, runt ett träd, på din cykel, eller var och hur du vill, sprider du kunskap om typ 1 diabetes och Barndiabetesfon-dens arbete. Det hade varit mycket värdefullt för oss om du, som är en förebild för många andra, kunde hjälpa oss att sprida den blå knuten.

Hjälp oss!

Knyt en blå knut var du vill, hur du vill
Fota den, och publicera bilden i dina sociala medier … Använd hashtaggarna #BlåKnuten och #barndiabetsfonden när du publicerar bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram