29 januari 2018 |  Diabetes

Big no no

När jag ibland gör ett besök på facebook och de grupper för oss med diabetes ser jag ofta positiva kommentarer, folk som vill ha tips och råd, åsikter om diverse hjälpmedel osv. Men ibland så dyker det upp kommentarer som denna. Då blir jag nervös och darrig. Att sån här typ av livsmedel ska klassas som ”mat för diabetiker” är för mig skrämmande. Jag har haft en period i mitt liv då jag enbart levde på dessa typer av ”mat” (kan man kalla det för mat?) och nu i ett friskt tillstånd kan jag inte förstå hur personer kan välja att köpa dyr mat som inte innehåller något. Ingen näring ALLS. Du kan i princip ta och dricka vatten istället.

Att äta produkter och ”skit” som den här typen kommer göra dig orkeslös, blek och trött. Det kan inte väga upp den positiva faktorn att du får en bra blodsockerkurva. Eller har jag fel? Att ens rekommendera detta till människor som är i stort behov av energi och näring är skrämmande, på riktigt. I slutet kommer du bli den som går hungrig och behöver äta något mer stabilt.

Är det gott? Nej, det är smaklöst och luktar förjävligt. Att ens komma på tanken att svälja ner det här, till din kropp är inget dina tarmar eller välmående kommer tacka dig för.

Om det är så att du väljer bort kolhydrater såsom pasta/ris föreslår jag att lägga på mer grönsaker som exempelvis broccoli. Herregud. Hoppas ni, mina fantastiska följare gör ett vettigt val. Tänk på ditt mående och din energi. Det speglar av sig, trot eller ej.

Kan vi alla komma överens om att ge vår kropp näringsrik och framförallt god mat som våra kroppar mår bra av? Inte hålla på att tro att denna så kallad pasta ska göra något gott.

Ikväll ska jag äta glutenfri pasta från Barilla och köttfärsås. Fyfan vad gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram