29 januari 2018 |  Diabetes

Big no no

När jag ibland gör ett besök på facebook och de grupper för oss med diabetes ser jag ofta positiva kommentarer, folk som vill ha tips och råd, åsikter om diverse hjälpmedel osv. Men ibland så dyker det upp kommentarer som denna. Då blir jag nervös och darrig. Att sån här typ av livsmedel ska klassas som ”mat för diabetiker” är för mig skrämmande. Jag har haft en period i mitt liv då jag enbart levde på dessa typer av ”mat” (kan man kalla det för mat?) och nu i ett friskt tillstånd kan jag inte förstå hur personer kan välja att köpa dyr mat som inte innehåller något. Ingen näring ALLS. Du kan i princip ta och dricka vatten istället.

Att äta produkter och ”skit” som den här typen kommer göra dig orkeslös, blek och trött. Det kan inte väga upp den positiva faktorn att du får en bra blodsockerkurva. Eller har jag fel? Att ens rekommendera detta till människor som är i stort behov av energi och näring är skrämmande, på riktigt. I slutet kommer du bli den som går hungrig och behöver äta något mer stabilt.

Är det gott? Nej, det är smaklöst och luktar förjävligt. Att ens komma på tanken att svälja ner det här, till din kropp är inget dina tarmar eller välmående kommer tacka dig för.

Om det är så att du väljer bort kolhydrater såsom pasta/ris föreslår jag att lägga på mer grönsaker som exempelvis broccoli. Herregud. Hoppas ni, mina fantastiska följare gör ett vettigt val. Tänk på ditt mående och din energi. Det speglar av sig, trot eller ej.

Kan vi alla komma överens om att ge vår kropp näringsrik och framförallt god mat som våra kroppar mår bra av? Inte hålla på att tro att denna så kallad pasta ska göra något gott.

Ikväll ska jag äta glutenfri pasta från Barilla och köttfärsås. Fyfan vad gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram