18 april 2018 |  Snacks

Bästa ”to-go” snack

Hej och godmorgon!

Igår tog jag beslutet som jag tror nog att många har väntat på, haha! Nämligen att kapa mina naglar och göra de mer ”naturliga”. Det känns så konstigt nu när jag skriver på tangentbordet och jag har redan upptäckt hur van jag har blivit vid långa naglar. Trodde att det skulle bli lättare att t.ex. sätta in linserna utan ”klor” men det var lättare sagt än gjort. På samma sätt tror jag att diabetiker och som alla andra person har svårt att bryta någon form av vana. Att se saker med nya ögon, testa nya sätt att dosera och att verkligen göra ett försök. Nu r ju naglar inget att jämföra med en så pass allvarlig sak som diabetes men jag tycker det är så spännande med hur vi människor beter oss och även om vi inte tror att vi har så mycket saker för oss, så när det väl kommer till kritan blir det någon form av ångest och något som är jobbigt.

Sen för att ge er ett väldigt bra tips är att köpa nötter. Jag är ju jordnötsallergiker så jag håller mig till alla andra och en nöt som länge har varit en favorit hos mig är cashewnötter. Jag köper även de som är naturella och har i min yohurt, fil osv och dessa rostade och saltade har jag när jag känner mig lite småsugen eller bara vill tugga på något. Påverkar inte blodsockret allt för mycket och det bästa är att man håller mättnadskänslan i schack lite längre än om jag skulle äta t.ex. lite marabou. Även om choklad alltid går hem hos mig är jag inte alltid sugen på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram