9 januari 2018 |  Diabetes

Att ta sprutor varje dag

Jag har haft diabetes i drygt 15 år nu och jag har sedan dag ett enbart använt mig av sprutor, pennor som det så fint heter i diabetesvärlden. Det har för mig fungerat och fungerar väldigt bra och ser därför ingen anledning till att byta till något annat hjälpmedel. Där är vi ju alla olika och så tycker jag att det kan få vara. Det som i mitt fall är ett ”men” är att jag är, eller har blivit riktigt usel på att variera mina stickställen. Snabb-insulinet tar jag alltid i magen och långtids-insulinet i skinkar/låret (=bättre att variera mig) och det syns idag väldigt mycket vart jag sticker mig 😉

Inte för att det stör mig speciellt. Det är bara lite irriterande att jag inte kan lära mig att variera mig. För jag vet att om det här fortsätter finns det en risk att det bildas ”förhårdnader” där det samlas insulin som kan leda till att det inte går ut i kroppen som vanligt. Förstår ni mig?

Om du tar sprutor som jag, hur gör du? Hur kommer du ihåg vart du tog senaste sticket?

Råd tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram