12 augusti 2020 |  Diabetes

Att inte skämmas

Får en del frågor om jag, eller mer, hur jag kan vara så öppen med min diabetes och hur jag kan så ”enkelt” ta en spruta precis som jag gjorde här – på en restaurang. För mig handlar det nog mer om att jag måste ta injektionen för att kunna äta och må bra. Jag kan ju alltid välja att antingen skita i det, eller att varje gång be om ursäkt och gå på toaletten för att göra det.

Det finns inte riktigt som alternativ längre. Processen tar inte mer än 30 sekunder och jag kan lova er att ingen kommer märka. Och med ingen menar jag varken sällskapet eller alla som är runtomkring. Det är ytterst få. Skulle det vara så att någon tittar eller frågar? Ja, det är väl inte hela världen. Eller?

Jag kan inte under mina år (närmare bestämt 18 år) minnas att någon har kommenterat eller sagt något konstigt. Oftast är det mer en blick som jag sedan ”glömmer bort” eller någon som kommer fram och säger ”häftigt, jag har med diabetes”.

Så, kan vi från och med nu göra de val i vardagen som får oss att hålla oss vid liv och som får oss att kunna leva ett ”normalt” liv. Mat, vänner, sociala aktiviteter osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram