4 oktober 2022 |  Blogg

Att bli omsprungen av en man med rullator

Att vara sjukskriven och hindrad till att leva på som jag gör, är inget jag är bra på. Jag är bra på att ligga ner när jag har ont men sen när huvudet är som ”vanligt” är det svårare att bara vara. Jag försöker ska ni veta men det är svårt.

Dagen efter min operation, jag vet hur dumt detta låter men jag ursäktar mig genom att jag gick på otroligt stark medicin, hade jag ett efterlängtat frisörbesök. Jag valde att åka dit i god tid då jag visste att jag inte skulle vara snabb. Det tog mig över 1 timma (brukar ta mig 20 minuter) och jag kom dit svettig. Anna, min frisör, tyckte jag var galen och bad mig åka hem igen men det slutade med att jag fick en stol till foten och hon började lägga in slingor.

Lite snacks under tiden!

Jag blev så NÖJD! Mitt upp i alla ljusa slingor fick jag en brilliant ide. ”Kan du lägga in en mörk slinga”. Morfinet hade talat och Anna gick snällt och blandade ny färg. Men jag är nöjd trots kanske en konstig idé mitt upp i allt. Jag åkte hem och totalt däckade. Ont och trött. Men – snygg i håret!

Jag har haft så förbannat ont, varit sur på sjukvården som behandlar mig som om jag hade en betjänt hemma, slängt på luren och sagt kärring till en person på vårdcentralen och jag har fått världens finaste besök. Pappa. Han hjälpte mig att lägga om förbandet, fick en varm kram och hjälp med att ta mig ut i friska luften. Bästa pappa!

Sen har jag mestadels tagit det lugnt. Men, den dagen då det regnade ute skulle jag bestämt ta mig ut. Hur gör man när man enbart har fått en öppen sko? Jo, strumpa, plastpåse och strumpa. Herregud. Kände mig i två sekunder som MacGyver.

Min brorsa fick ta en bild när jag kände mig energisk. 3 minuter efter denna bild låg jag utslagen i soffan igen…

När jag haft ork och känt mig sysslolös har jag lagat mat. Inte alltid så lätt när medicinen jag tar får mig att inte alls bli sugen eller hungrig. Då gäller det att passa på när väl suget kommer! Recept på min instagram!

Som sagt, jag har haft världens gosigaste sällskap. Han har varit vid min sida på dag och natt för mys och det har gjort att det inte känts allt för jobbigt att bara vara hemma och ligga med benet i högläge.

Jag kämpar på. Det är tuffare än vad jag trodde men jag vänjer mig. Det blir lättare för varje dag som passerar.

Det är tisdag och jag sitter på kontoret. Igår fick jag åka hem pga illamående men känns idag en aningen bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram