31 januari 2021 |  Mat

Äta ute?


Åh det har varit en så fantastisk dag! Jag har varit ute så mycket jag har kunnat och varit en av de personer som stannat upp mitt på vägen bara för att njuta av solen. Härligt och helt underbart faktiskt!

Åkte vid lunch in till stan för att möta upp Emma för lunch! Jag verkligen älskar att ”lyxa” till det och efter en hel del förslag på ställen så gjorde vi ett försök att se vad gallerian hade att erbjuda! Vi hamnade på ”Regeringsgatan 21” och beställde in deras falafelsallad. Det var en sjukt god rätt med sesampesto, granatäpple, picklad gurka, persilja, rödbeta och säkert något mer gött!

Men hur doserar man till något man inte har någon koll på innehållet som diabetiker? Jag får mycket frågor just kring detta då jag är eller försöker så gott jag kan att äta ute. Har det lite som en hobby tror jag. Mitt råd är att dosera något mindre, beroende på såklart vad som ligger på tallriken, och sedan ha ett öga på blodsockret för att se om det stiger. Då går det lätt att i så fall justera efter hand.

Men det viktigaste av allt, enligt mig, är att njuta av maten (såklart) men att ha en trevlig stund med sitt sällskap och låta diabetesen och blodsockret ”vänta” lite. Att njuta av sällskapet och maten kan ge så mycket positivt till själ och hjärta mer än vad ett ”perfekt” blodsocker kan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram