23 augusti 2018 |  Diabetes

5 km

Jag kan nu checka av mitt allra första 5 km lopp. Det kan kanske låta konstigt men att tävla i sport har aldrig lockat mig. Varken innan jag fick diabetes och inte efter. Jag får någon form av skräck känsla och en känsla av att jag inte skulle tycka att det är kul. Jag tränar och utför gärna aktiviteter utanför tävling. 

Men, när mina kollegor behövde en extra löpare till sitt lag, stafett, blev jag anmäld i hemlighet, haha! Så, mitt lag bestod av 5 personer där alla har någon form av tävling i kroppen. Jag menar, min kollega sprang Vasan i lördags! 9 mil! Ja, ni kan ju tänka er. 

Mitt mål nu var att försöka komma runt till att börja med. Att efter en ätstörning inte känna någon form av prestation eller tryck för bröstet. 

Hur gick det då? Jag kände en enorm styrka och kom i mål på 22.04 minuter. Hur galet är inte det? Jag vet att jag aldrig har klockat min tid men det här trodde jag aldrig. Vårt lag var så bra och vi hade en så fantastisk team känsla! 

Blodsockret då? Började på 8.8 mmol/L och efteråt låg det på 11. Det var en bra nivå att springa på! 

Vi rundade av med gemensam middag vid vårt ICA tält och bara njöt av att det hade gått så bra för vårt lag.

Att börja träna efter en ätstörning vet jag kan vara farligt och jag tror att man själv anser att det går att hantera. Men nu gäller det att skapa nya rutiner och vanor. Det kan vara svårt. Men jag är otroligt stolt över min insats och jag vet att jag är mer frisk än vad jag någonsin varit. Det är en framtid där jag måste fortsätta kämpa med att chilla och nu vet jag vad jag ska kämpa för. Att kunna träna regelbundet igen. För det är så härligt! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram