6 april 2022 |  Diabetes

Vi får inte glömma bort

Risken med att prata om fördelarna med den fantastiska och ny teknik är att vi, oavsiktligt, börjar minimera vad vi fortfarande måste göra. Eller det arbete som fortfarande är aktuellt.

Jag tror att vi i vår iver att prata om hur mycket bättre saker är – och de är ofta markant bättre – tappar tråden. Och det är därför det är viktigt med noggrannhet i rapporteringen utöver det positiva vi ser runt om i sociala kanaler. Även i mina kanaler. Vi måste vara kritiska.

Denna natt/morgon har jag spenderat några timmar av att försöka få min sensor att fungera, kalibrera och ja. Jag fick nog och bytte sensor. Det tog extra tid, jag kom någon minut försent till jobbet och jag missade bussen. Denna fantastiska pryl som i det stora hela har även sina ”flaws”. Det får vi inte glömma.

Dessa hjälpmedel som vi har idag är inte ett botemedel, vi får inte glömma bort det. Jag är så TACKSAM för att teknologin går framåt för det hjälper mig, idag, att leva ett ganska så normalt liv och vardag. På samma sätt är insulin inte heller ett botemedel.

Vi behöver fortfarande göra ytterligare framsteg. Vi behöver fortfarande forskningspengar. Vi behöver fortfarande politiker som kämpar för att säkerställa att tillgången är enkel och snabb. Vi behöver fortfarande sjukvårdspersonal för att förstå teknikens brister, så de tror inte att vi misslyckas när vi inte når godtyckliga mål. Vi behöver fortfarande att allmänheten förstår hur allvarligt diabetes är och att även med den coola tekniken behöver vi varma händer som hjälper oss igenom. Vi behöver fortfarande media för att rapportera korrekt. Och vi behöver fortfarande att den som skriver mediemeddelanden är ärlig i sina bedömningar av precis vad det är de skriver om.

Jag hoppas att även om jag gör reklam för de hjälpmedel jag använder mig av idag, att detta är individuellt och att ni också är kritiska till vad som kan passa er. För det som jag använder, kanske inte är det bästa alternativet för just dig. Och tro mig, jag älskar mina insulinsorter och jag älskar min cgm! För utan hade jag absolut inte klarat leva den vardag så pass bra som jag gör <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram