4 mars 2019 |  Diabetes

Intervju om min ätstörning

Har precis avslutat ett så fint skype-samtal med en ung kvinna som har startat upp ett företag i London med en app där restauranger kan ansluta sig till där syftet är att tala om hur många kolhydrater det är i varje rätt på menyn, allergener som finns, tid när maten kommer ut på bordet osv. Det var sjukt spännande att få höra om och vi pratade länge om ett ämne som berör mig otroligt mycket. Nämligen diabetes och ätstörning. Hon sa att jag är den enda person hon känner till som faktiskt lyft ämnet och det är för mig en stor komplimang men jag vet att ämnet lyfts av en del men kanske inte syns lika mycket som jag. Ett ämne som är så otroligt viktigt att reflektera över då vi diabetiker gör val varje dag i och med mat, näring, träning osv men kanske i slutet inte reflekterar över varför vi gör vissa typer av val. Är det enbart för att få ett stabilt blodsocker eller kan det vara så att det finns en bakomliggande tanke med att försöka göra ett ”hälsosamt” val? tron om att kanske gå ner ett eller flera kilon? Känslan av att känna sig ”tjock”? Det kan finnas många tankar bakom en dosering av insulin till mat och jag vet själv att jag ibland måste påminna mig om och ställa mig frågan om varför jag gör vissa val. 

Det är svårt och det är svårt att varje gång reflektera över frågor som dessa men jag anser att det är viktigt att ha de i bakhuvudet. För även om vi diabetiker har mat som ett centralt ämne och vi gör val varje dag som påverkar vårt blodsocker går det att göra sunda val.

Förstår ni vad jag menar? 

Oavsett så gick skype-mötet bra och det gick för en gångs skulle oväntat bra att få kontakt. Brukar annars alltid strula med ljudet, bilden osv. 

Nu bir det en kopp te och lite mer jobb innan jag stänger ner för denna måndag. Lite choklad kommer det bli också!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram