18 september 2020 |  Event

World Patients Day 2020

Igår var det min tur att ta plats på Global Patients Congress. Det var några nervösa minuter precis innan vi gick ”live” men jag visste att jag hade förberett mig in till benmärgen.

Det var Charline Coquerel, Director Global Patient Relations at Novo Nordisk, som höll lådan och agerade moderator. Hon är så sjukt trevlig och satt lugn i båten (tur det)!

Först ut var en intervju med Ken Tait (typ 2 diabetiker) som också är en DEEP Member, som innebär att förespråka en medvetenhet samt förståelse för hur det är att leva med diabetes. I mitt fall (också DEEP Member) delar jag min historia och mina erfarenheter samt perspektiv på hur det är att leva med en kronisk sjukdom, diabetes. Ken pratade om #Hyporesolve som innebär att öka förståelsen av följderna av hypoglykemi bland personer som lever med diabetes. Super intressant!

Kawaldip Sehmi (European and international public health experience as Director of the Global Health Inequalities Programme and as Chairman of the European Network of Quitlines). som dök upp ibland och som vi har haft några möten tillsammans med är höll ordning för IAPO. Grymt trevlig snubbe!

Sist ut var jag. Jag pratade om hur jag som ”advocate” och diabetes expert ser på pandemin samt hur det har varit på social media i och med att corona kom till världen. Att lära sig nya rutiner, fler digitala möten, hur ”community” världen har förändrats relaterat till diabetes och även hur lite vi pratar om hur vi faktiskt mår. Hur individen känner sig och hur stort fokus ligger på ”rätt” mat och hur träning hemma i vardagsrummet kan bli en ny rutin i vardagen.

Charline påpekade att jag har en väldigt positiv syn på allt som har hänt och först blev jag lite ställd. Tog några sekunder innan jag visste hur jag skulle reagera men hennes påstående stämmer nog ganska bra. Jag som alla ni andra tycker att corona suger men för att överleva och inte bli helt deppig finns det inte utrymme för att tänka på det negativa. Jag tycker att det digitala har fått sig ett lyft och i och med alla Online event når både jag som föreläsare och företag ut till fler. Och även Globalt, vilket är helt fantastiskt!

Summan av mina minutrar i rampljuset? Det gick hur bra som helst! Jag älskar verkligen att prata och att prata med både armar och ben… haha! Jag tycker det är så pass viktigt att göra sin röst hörd trots att jag kanske inte har alla på min sida. Men vi är ju alla egna individer.

Tycker även att det är viktigt att påpeka riskerna kring diabetes och ätstörning som har ökat nu sedan mars. Det är fruktansvärt och det är något som måste lyftas upp mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram