17 maj 2018 |  Mat

Wien dag 2

Tillbaka till Wien-resan! Första dagen har jag redan visat och det var en lycka när vi vaknade och insåg att det var soligt och varmt ute. Prognosen hade från börjat sagt regn och mörka moln.

Efter frukost och lite strosande runt i det området vi bodde hittade vi ett museum som var helt fantastiskt! Så många fina tavlor och det som var skönt var att det var väldigt litet och väldigt lugnt. Kan tycka att t.ex. Louvreen är ganska så hemsk…

Efter att ha suktat efter en massa fina målningar kom suget efter kaffe! Cappuccino och kaka. Det är lyx de.

Efter kaffe och promenad runt om i Wien letade vi efter ett lunch-ställe som inte serverade enbart fisk, skulle ha glutenfria alternativ samt erbjuda någon typ av Österriskisk mat. Det var inte lätt och vi hamnade till slut på ett mysigt Café där de hade en glutenfri hamburgare. Inte så Österriskiskt kanske men jäklar vad det smakade bra!

Efter matkoma delux njöt vi i sommarsolen innan kvällens konsert-planer

Gjorde ett snabbt ombyte innan vi traskade  bort mot Der Konzertsaal der Wiener Sängerknaben där vi hade bokat biljetter till den världsberömda gosskören Wiener Sängerknaben.

Buljong till förrätt?! Gott men konstigt

Efter konsert strosade vi runt ännu mer (promenerade överallt!!!) och hittade en helt fantastisk restaurang som hade fått full pott på Tripadvisor. Tog in en så mör och god firre till middag. Jag älskar att det är ”fisk” tider nu och jag skulle nog kunna äta fisk både frukost, lunch, middag haha. 

Ännu en magisk dag i Wien och somnade mer än gott när vi väl kom hem till vår lägenhet. Trots att jag känner mig lite avundsjuk på mitt resesällskap som inte är glutenintoleranta har maten so far, fungerat väldigt bra. Lite avundsjuk på att inte varken kunna äta Wienerscnitzel, allt bröd och gulaschsoppan. Men får inte hänga läpp över det då den mat jag kunde äta har smakat otroligt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram