21 maj 2020 |  Diabetes

Vinprovning i Alsace

Det är lite ledsamt att jag hade egentligen druckit mitt morgonkaffe i vår trädgård som vi hyrt i Alsace idag. Vi skulle ha landat igår och skulle ha njutit av ett kallt glas vitt i ett varmt, soligt Frankrike med de personer jag älskar mest. Men nu är det som det är och jag sitter hemma i smutsiga mjukiskläder och dricker mitt kaffe som blivit kallt. Corona.

Igår hade jag ett inbokat möte inne i stan. Det är alltid ett glädjerus som infinner sig när jag ska träffa människor och även om man inte ska åka tunnelbana så njuter jag av att se något ”annat”. Jag träffade Ather som jag lärde känna under Almedalen förra året som har ett riktigt spännande projekt med ett analysverktyg för diabetiker. Så spännande!

Resterande av dagen bestod mest av jobb. Inte så glammigt men för att göra något mer spännande och mer likt Frankrike gick vi ut för att äta middag någonstans. Jag var sugen på pizza eller riktigt flottiga pommes frites. Karma.

Vi slog oss ner på Magnolia som har östasiatisk mat. Jag beställde in risnudlar, portobellosvamp med Sichuanpepparsås. Gott men jag gillar verkligen inte denna typ av mat. Mina smaklökar sa till slut nej och jag tyckte rätten inte sa så mycket och jag längtade ännu mer efter typ en blodig biff. Önskar jag vore mer flexibel men det är ett sjukt trevligt ställe! Gott vin!

Redo att hugga in! Lite för hungrig och ett lågt blodsocker (tror ni känner igen känslan). Kvällen var en blandad sådan. Vi skrattade, pratade allvar, jag grät och tyckte livet kändes skit i några minuter och till slut skrattade vi och skämtade om att jag liknar Kim Kardashian när jag gråter. Undrar vad servitrisen tänkte, haha! Hon måste nog tyckt att jag var galen. Men det är så jag är. Alltid så lätt att visa mina känslor och har inga problem med att visa det heller. Det går upp och ner.

Nu har jag preis ätit en sen frukost i sängen. För det är ju en ledig dag och solen lyser! Idag blir det lugnt och trots att det inte blir någon vinprovning av vita viner kommer jag försöka göra det bästa av att det är vårväder i Stockholm. Först ut står det en promenad runt Djurgården med min fantastiska vän Kim!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram