21 maj 2020 |  Diabetes

Vinprovning i Alsace

Det är lite ledsamt att jag hade egentligen druckit mitt morgonkaffe i vår trädgård som vi hyrt i Alsace idag. Vi skulle ha landat igår och skulle ha njutit av ett kallt glas vitt i ett varmt, soligt Frankrike med de personer jag älskar mest. Men nu är det som det är och jag sitter hemma i smutsiga mjukiskläder och dricker mitt kaffe som blivit kallt. Corona.

Igår hade jag ett inbokat möte inne i stan. Det är alltid ett glädjerus som infinner sig när jag ska träffa människor och även om man inte ska åka tunnelbana så njuter jag av att se något ”annat”. Jag träffade Ather som jag lärde känna under Almedalen förra året som har ett riktigt spännande projekt med ett analysverktyg för diabetiker. Så spännande!

Resterande av dagen bestod mest av jobb. Inte så glammigt men för att göra något mer spännande och mer likt Frankrike gick vi ut för att äta middag någonstans. Jag var sugen på pizza eller riktigt flottiga pommes frites. Karma.

Vi slog oss ner på Magnolia som har östasiatisk mat. Jag beställde in risnudlar, portobellosvamp med Sichuanpepparsås. Gott men jag gillar verkligen inte denna typ av mat. Mina smaklökar sa till slut nej och jag tyckte rätten inte sa så mycket och jag längtade ännu mer efter typ en blodig biff. Önskar jag vore mer flexibel men det är ett sjukt trevligt ställe! Gott vin!

Redo att hugga in! Lite för hungrig och ett lågt blodsocker (tror ni känner igen känslan). Kvällen var en blandad sådan. Vi skrattade, pratade allvar, jag grät och tyckte livet kändes skit i några minuter och till slut skrattade vi och skämtade om att jag liknar Kim Kardashian när jag gråter. Undrar vad servitrisen tänkte, haha! Hon måste nog tyckt att jag var galen. Men det är så jag är. Alltid så lätt att visa mina känslor och har inga problem med att visa det heller. Det går upp och ner.

Nu har jag preis ätit en sen frukost i sängen. För det är ju en ledig dag och solen lyser! Idag blir det lugnt och trots att det inte blir någon vinprovning av vita viner kommer jag försöka göra det bästa av att det är vårväder i Stockholm. Först ut står det en promenad runt Djurgården med min fantastiska vän Kim!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

There are many guidelines on when it’s best to inject your insulin before food and so on. Now we know that there are many factors that can affect when you should take insulin (if you are like me on MDI). For me, I always start with the guidelines I’ve been given from my endo and then adjust and make changes for what suits me the best in different situations ☺️ •

Well, now to the point! I notice that I have a tendency to put my insulin pen on the table 😂 just because I know that I can be “charmed” by the company and the food. Just to not forget to take it, lol 😇 am I rude? Am I alone doing this 💕
...

Did you know that the actual diabetes care product may only be 10% of the total weight and volume that was delivered? •

I am proud to be a part of the @type1eu ’s amazing campaign! “Reduce Diabetes Technology waste” 💙 •

An insulin dependent diabetic may use one out of syringes, insulin pens or insulin pumps to administer insulin. They would also use glucometers, CGMs or FGMs to monitor BG. Diabetic waste generated may be different for different people depending on what tools they use. However, the waste is a problem! •

Do join the campaign and collect diabetes technology waste and follow @Type1EU on social media #ReduceDiabetesTechnologyWaste #type1eu
...

This blonde “queen of injections” have had a really lovely weekend 👸🌸 #t1dlookslikeme ...

Sun is out and so is my sensor #t1dlookslikeme ...

Följ mig på Instagram