4 maj 2020 |  Helg

Vad jag har gjort i helgen

Jag pratade med min bästa vän Stina (som är gravid SÅ spännande) och hon undrade hur min Valborg var. Ja, även om det kanske kan finnas en tro om att jag lever på som vanligt så kan jag meddela om att det inte alls är som vanligt. Eller det är inte så konstigt med tanke på hur allt är men generellt sett så är min vardag otroligt lugn. Trots att det var Valborg osv.

Jag mötte upp Kim för ett glas vin i torsdag och vi satt på det nyöppnade stället Emanuel vid Mariatorget. Kravet var att vi skulle gå dit för att se hur det såg ut och det var väldigt tomt på människor. Vi satt där i princip helt ensamma. Skönt!

Två glas vin senare tog vi en promenad hem och det blev en tidig och väldigt trevlig Valborg!

I fredags var det inte så mycket planerat och det var tur det då det regnade i princip hela dagen. Långfrukost och diskussion om hur jag kan leva mitt liv med diabetes utan att räkna kolhydrater. Mer om det i ett senare inlägg.

På kvällen åkte jag till min helt fantastiska vän för lite snacks och vin. Den här personen betyder mer för mig än vad jag tror. Vi låg inne tillsammans för några år sedan och det är så skönt att kunna prata med någon som varit och är med om samma tankar och funderingar, både kring mat, ångest, livet och framtiden!

Innan jag gick hem till mig blev jag bjuden på kräftor! Kan vara något underskattat och det är så gott. Ibland har jag svårt att enbart äta kräftor men några stycken är väldigt trevligt!

Vaknade upp till en solig lördag och jupp, dagen började med varma mackor.

Jag mötte upp Leena för solhäng vid Rålis. Herregud så varmt det blev och ville ta av mig alla kläder och bada (ja, så varmt var det).

Om jag brände mig? Ja, rött var det.

Jag har tagit några promenader i solen och jag njuter verkligen av att vara en morgonperson. Det lugnet som ligger över en stad, när ingen annan är uppe, inga bilar och ljudet som är – är träden och fåglarna. Det är harmoni!

Jag och min brorsa tog en promenad i skogen, hittade till den vackra trädgärden ute på Långholmen!

Sen kom regnet och vi smet in på Långholmens fängelse. Jag har faktiskt aldrig varit där och vi har planerat att gå en rundtur som de anordnar för att få reda på mer historia om fängelset!

För att slippa gå hem i regnet satte vi oss på deras uteservering med en påse chips (bra när blodsockret visar två pilar ner) och ett glas vin. Perfekt söndagsnöje! Lugnt och skönt.

En ovanligt lugn långhelg men jag inser att jag uppskattar det mer och mer. Kanske är det åldern eller bara att jag har blivit ”Corona-lat”? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram