10 december 2019 |  Diabetes

Vad hade du ätit?

Ibland behövs det en tredje hand 😉 speciellt när det är tid för att ta selfie!

Det var vitt utanför när jag drog upp rullgardinen i morse. Äntligen. Så himla mysigt och ljust ute nu efter en ganska lång period av mörker och en grådassig vardag. Dock var det någon som sa att det inte kommer bli långvarigt men det känns väldigt skönt att få lite ljus även om det kommer försvinna.

Jag fick frågan igår, under ett möte med en dansk familj, hur jag, eller vad jag hade ätit om jag inte hade haft diabetes. Den frågan tycker jag är svår eftersom det är något som jag inte riktigt kan föreställa mig. Lite som om att någon frågar vad jag hade köpt om jag hade vunnit på lotto. Det går alltid att tänka ut ett drömscenario men i slutet tror jag att jag hade levt ungefär som jag gör idag.

Om jag hade vunnit på lotto hade de första dagarna gått till att betala av lån (såklart), bjudit min familj på resa, köpt en större lägenhet, en rolex-klockan etc. Men efter några månader hade jag (nog) velat ha en vardag igen. Som jag har idag.

Hade jag inte haft diabetes, hade jag nog ätit massa choklad. Njutit av att inte behöva tänka på blodsockret när jag äter pizza osv. Men det hade jag tröttnat på efter några dagar och min mage hade nog ballat ur totalt. Därav blev mitt, kanske ack så tråkiga, svar – ”jag hade ätit precis som jag gör idag”. Regelbundenhet. För det mår jag bra av. Både med diabetes och utan.

Hur tänker du kring det? Hur hade du ätit, vad hade du ätit, om du inte hade haft diabetes?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram