20 december 2022 |  Blogg

Uppdatering

Det är snart jul! Vet att jag känner exakt samma sak varje år, men det är precis vad jag känner i år igen. Det går i rasande fart allting!

Jag har blivit lite fundersam om jag ska lägga min energi på bloggen för jag vet inte riktigt vad ni vill. Jag har behövt tänka och fundera. Jag har trots det inte kommit fram till något beslut än men jag får se om jag verkligen ska uppdatera lika ofta som jag en gång gjorde eller om jag mer kommer satsa på recept och dylikt!

Detta år har verkligen inte varit mitt år. Jag har kämpat mellan varven att hålla mig ovanför ytan. Jag har varit sjuk, opererats, mått piss. Men också mått otroligt bra, rest, träffat massa härliga människor, fått nya bekantskaper, älskar mer och mer mitt jobb.

När allt var som mörkast sökte jag hjälp. Fick anti-depp tabletter vilket kändes så avlägset att ”jag” skulle börja med, men jag tänkte att jag testar. Nu efter några månader har jag inte känt igen mig själv. Beslutade mig om att sluta. Efter tre dagar kom smällen. I söndags för att vara exakt. Den yrseln som jag kände var absolut inte något kul.

Igår, måndags, samma sak. Sov mig igenom hela dagen. Vet att man absolut inte ska sluta tvärt utan trappa ner, men den befrielsen jag känner idag har jag längtat efter. Även om jag vet att det kan vara tufft nu en period så är jag så jävla glad att tagit detta beslut. Jag vägrar att bli beroende av tabletter som får mig personlighet att bli förändrad. Jag är ju jag? Eller hur!

Livet är inte alltid kul, så är det för alla. Det finns ingen enkel utväg när det i perioder blir tufft men då, för min del, behöver jag prata om det, ta professionell hjälp och bearbeta. Tänk vad jag lär mig mycket om mig själv fortfarande. Det är jag glad för.

Jag ser fram emot att pappa kommer hem från sjukhuset, att få ge honom en lång kram. Han opereras idag (igen), och troligtvis kommer han hem på torsdag. Precis lagom till att fira jul.

Ni som lyssnade på mig i podden (Under Livet podden) som släpptes förra veckan vet att jul inte alltid har varit en kul högtid. Det har varit mycket oro, ångest och ledsamhet. Nu idag, vet jag om hur jag ska hantera mig själv för att det ska bli så bra som möjligt. Tycker att det är lite skönt att julhelgen inte är så lång.

4 kommentarer till “Uppdatering”

 • Hej fina du!
  God fortsättning ❤️❤️❤️.
  Tycker du är fantastisk som alltid ❤️.
  Följer dig på Instagram också men älskar verkligen att läsa din blogg. Kan förstås förstå om det blir jobbigt att uppdatera hela tiden. Vill bara säga att sedan jag blev diagnostiserad med diabetes så är det du som har hjälpt mig och inspirerat mig att orka fortsätta framåt, få rätt vård och även rätt diagnos, bor i Italien och där får man söka reda på mycket fakta själv och sedan lägga fram försiktigt till läkare. Blev först klassad som Dt2, det höll på att bli slutet för mig. Tack vare dig och din inspiration fortsatte jag att insitera på att jag hade t1 och det visade sig vara rätt. När jag äntligen sattes på insulin, mitt ”livselixir” så förändrades livet och du hjälper mig varje dag med att fortsätta söka vägar för att må så bra jag bara kan. Önskar dig all styrka, lycka och välgång i framtiden. Tack gör att du orkar dela med dig ❤️

  • God Jul Pia!!!
   Detta meddelande fick mig till tårar. Så fint att höra att du fick, eller blev rätt diagnostiserad. Det kan inte ha varit lätt och inte enkelt sen att få en ”ny” diagnos. Vilken kämpe!!!
   Jätte stort tack för allt du skriver, det betyder så mycket för mig att faktiskt få kommentarer som denna. Glöm inte bort att göra saker du gillar och även äta det du tycker om trots diabetes! Det går ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
   Tusen tusen TACK!!!!!! Massa kramar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  @saramoback

  Följ mig på Instagram