4 oktober 2019 |  Mat

Update

Det är fredag och det är kanelbullens dag. Jag har de senaste åren tackat nej till allt som har med socker/kolhydrater/fett att göra och tänk vad livet utvecklas. Jag genomgick en stor livsförändring, blev fri (i princip) från de värsta delarna av min ätstörning och gjorde en beställning på en glutenfri ”frukost-mack” samt en glutenfri kanelbulle dagen till ära.

Att jag idag vet om att en kanelbulle varken kommer göra mig ohälsosam, tjock, ful eller mindre värdig än någon annan är stor. Jag är glad att jag kan äta en kanelbulle till frukost/mellanmål utan några som helst problem.

När jag postade min sensate bild på Instagram om mat fick jag en hel del kommentarer om att det är svårt som typ 1 diabetiker att äta t.ex. pizza/pasta – mat med mycket fett och kolhydrater till middag då natten kan bli mer eller mindre katastrof. Det var och är inte min poäng – att säga att jag klarar av vad som helst trots diabetes och blodsocker.

Jag vill poängtera att mat ska göra en glad och det är något socialt och njutningsfullt. Jag vill promota att som typ 1 diabetiker inte välja bort t.ex. fika med en kanelbulle med sina vänner, pizza med sin granne, eller en sallad med sina kollegor. Nu handlar allt inte om att äta denna typ av mat varje dag och hela tiden men att som individ välja den typ av mat som man faktiskt vill äta. Och att det går att testa sig fram med insulinmängd.

Det finns så otroligt många diabetiker i världen och även ”food-bloger” som vill få oss att tro att sellerishot är något som kommer få din kropp att älska dig. Det stämmer inte. Det är ren och skär bluff.

Jag tror på en balanserad kost. Det är många som undrar vad jag äter och hur jag äter, räknar?! och väger. Jag kommer aldrig börja väga eller mäta min mat. Det var den faktorn, till viss del, som fick mig sjuk.

Jag blir ledsen när jag ser hur individer väljer att äta någon form av diet/kost som de inte gillar – pga att någon läkare/social media har sagt att det är det som är rätt. Mat är ett känsligt ämne och jag tror på en balanserad kost av det som jag gillar. Jag hoppas att ni förstår och jag vet att det går att balansera det mesta med insulin och kanske korrigeringar om så behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram