21 februari 2018 |  Diabetes

Type 1 type happy

För exakt en vecka sen, på alla hjärtans dag, träffade jag den här vackra, drivna och unga tjej, i Brentwood, Los Angeles. Jag har följt henne en längre period och det var en ära för mig att få en fika med Gretchen.

Gretchen fick Diabetes typ 1 2014 och har sedan dag ett haft en positiv inställning till livet trots en kronisk sjukdom. Bara där känner jag att hon och jag delar så otroligt mycket! Hon är som jag en morgonpigg person med mycket energi, en förkärlek till att skapa spännande recept, fotografera och helt enkelt njuta av livet.

Vi pratade om allt, ALLT verkligen. Hur livet skiljer sig från Sverige jämfört med Californien, hur vi presenterar oss själva för nya personer/jobb/dejter, olika typer av familjeförhållande och hur diabetes kan påverka och såklart hur vi tillsammans kan göra livet med diabetes lite mer njutningsfullt! För det är viktigt.

Det är så inspirerande att äntligen få träffa sina idoler i verkligheten och få det bekräftat att även jag är en idol som de sett fram emot att få möta. Det är galet, på ett bra sätt.

Inte nog med att hon har ett stort instagram-konto och hemsida så jobbar hon även påMyabetic som Community Manager!!! Så COOLT! Jag har några av deras väskor som jag älskar och de finns ju även att köpa hos DiabeticDesigned. Tycker att det är så häftigt att se alla inspirerande unga personer som kämpar för att livet med diabetes ska bli lite mer färgglatt. Ni vet säkert vem hon är och känner igen hennes alias som är just precis vad hon är Type One Type Happy!

Vi har redan börjat planera nästa gång vi ska ses och se till att planera in något spännande även i Stockholm! Hur kul vore inte det?

Herregud, nu när jag ser på bilderna ryser jag. Tänk att sociala medier för oss samman. Jag har vänner världen över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram