28 mars 2019 |  Diabetes

SACCNY och vin med JDRF

Vilken pang-onsdag jag hade här i New York! Han även checka av lite turistsaker också vilket känns skönt också nu när jag ändå är här!


Jag bor verkligen mitt i smeten. Ett stenkast från time square

När jag skulle köpa mig lite snacks gick jag förbi en hylla som ligger mig varmt om hjärtat. ”Diabetes-hyllan”. Sjukt att systemet för oss diabetiker fingerar olika. Blev lite ledsen att det är en ganska hög kostnad för att just hantera sin diabetes här i USA.

På väg till mitt första möte här i New York. Hade en inbjudan till svenska handelskammaren och på väg dit blev jag faktiskt lite nervös. Jag kände mig liten och inte alls trygg med vad jag skulle säga eller förmedla.

Ni skulle se byggnaden! De har kontor på 29 våningen och jösses så vackert!

Mötet gick bra och jag blev så väl omhändertagen. Jag träffade denna fantastiska kille som heter Andreas. Det roliga var att även han har diabetes typ 1 och vi pratade en hel del om business och om diabetes såklart! Stort tack för att jag fick komma och att ni var så välkomnande! 

Efter mötet med SACCNY promenerade jag bort till en restaurang/pub Cask bar & kitschen som låg nära 3rd och mötte upp  min kompis Kady och hennes kollega från JRDF för en drink! Vi pratade och skrattade så mycket och det är alltid roligt att träffa diabetiker som inte är från Sverige. Vi pratade även om hur vi ska samarbeta och om nästa gång vi ses som förmodligen blir i Orlando!

En sak som de sa var att ungefär 30% av alla amerikanare som byter till 670g – byter igen till något helt annat system. Hm. 

Efter två glas vin tog vi en taxi tillbaka till SACCNY där det var ett event som vi var bjudna till. Fick nya kontakter och en fika inbokad nu innan jag åker tillbaka till Sverige! 

Vid 21-tiden tackade vi för oss och jag åkte till mitt hotellrum. Jag somnade på två snabba. En väldigt intensiv men så himla rolig dag! 

Idag väntar en lika spännande dag med ett viktigt möte igen vid lunch, en fika med en Tv4 kändis och middag med en diabetes influenser från New York! 

Ska försöka hinna se Brooklyn bridge också. Vi får se om jag hinner med det. Haha! 

Godmorgon från USA! 

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram