22 mars 2018 |  Diabetes

Rutiner

Det såg verkligen ut som det skulle bli sol på väg till jobbet, men så var inte fallet. Men oavsett sol eller inte känns det som det går åt rätt håll. Himla tjat om vädret men det påverkar så mycket att jag vill ändå nämna det! Idag är det torsdag och på schemat idag står det *trot eller ej* Middagsplaner! Haha. Så idag efter jobbet kommer det tjattras om både det ena och det andra vilket ska bli super-trevligt!

På tal om vädret och våren som är lite segstartad börjar det fyllas på i kalendern massa roliga saker och det är ett tecken på att fölket börjar vilja ta sig ut och att dagarna blir helt enkelt lite längre! Inte mig emot överhuvudtaget!

Det pratas om vårplaner, valborg, sommarfester, resor, weekends ja, you name it!

Själv är jag ingen planerare utan tar det gärna lite som det kommer. Har ni några planer än för våren?

Jo, det jag vill prata om med ER är det här med rutiner. Jag har fått några av mina internationella följare som undrar om mina rutiner, mat, sömn, träning, insulin osv. Det är så svårt att säga konkret hur jag i Sverige gör och jag tror att det mer handlar om acceptans. Jag har mina rutiner som jag nog inte tänker på är ”rutiner”. Det går av bara farten. Likadant när det kommer till att korrigera ett lågt samt högt blodsockervärde. Jag försöker att inte lägga alldeles för mycket fokus på de små sakerna som har med min diabetes att göra. Allt för att inte bli för påverkad negativt av det ”jobbiga” med att t.ex. byta nålar, byta sensor, gå till apoteket för att hämta nytt insulin, kalibrera min mätare osv. Allt som behövs göras för att få min vardag att rulla. Allt detta ”tänker” jag inte på. För jag vet om jag grottar ner mig i hur ”okul” det är kommer jag inte bli en glas person.

Allt om det för nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram