15 september 2021 |  Blogg

Robotassisterad njuroperation

Det var en händelserik tisdag i mitt liv. Men det som verkligen fick mig hjärta att rusa det där lilla extra och som fick allt hår på min kropp att resa sig var när jag fick ett sms om att jag har fått en operationstid.

Som jag har väntat, närmare bestämt sedan sommaren 2020 då jag låg inne för sepsis samt en rejäl njurinfektion. Detta ledde till en insatt kateter för min ena njure i drygt 5-6 veckor och en sommar som var eller kändes mörk. Fick i oktober reda på att en operation skulle göras då detta är en prioriterad operation men att cancerpatienter samt corona skulle gå före. Vilket jag förstod till fullo.

I februari i år fick jag en tid för att få reda på alla förberedelser osv och fick även frågan om de kunde ringa in mig ”snabbt” om det skulle komma en avbokning. Svaret var självklart JA!.

Våren gick, sommaren passerade och nu. ÄNTLIGEN!

29 september är dagen då de kommer göra en robotassisterad njuroperation. Vet knappt själv vad det betyder men vad jag förstod det som kommer de att göra en plastikoperation av en åder (?) som ligger fel. Den som har skapat så mycket besvär för mig.

Jag är så glad. Lite orolig kanske men mest lättad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Yesterday I was asked how I can know that my sensor shows the correct value, and how I can know for sure that it is correctly calibrated. Was surprised by that question at first, and I didn’t know what to answer.
I think I listen a lot to my body’s own signals and I trust more my own “signals” than the value I see on my screen. So, if I feel that the value in my phone doesn’t match with what I feel in my body 🤷‍♀️ well, then somethings is not right.

How do you do? Do you fully trust your sensor? 💕
...

A broken nail, an unexpectedly high bloodsugar, an extra correction and insulin to be picked up after I noticed I only had 11 units left in my insulin pen.

Well, it happens to the best 🌟 but life goes on after all 💕
...

Följ mig på Instagram