2 mars 2018 |  Diabetes

Provocerande

Det är fredag och vaknade upp pigg och glad, solen skiner och det känns så himla bra då jag har roliga saker inplanerade i helgen. På väg till jobbet lyssnar jag på podd. Det gör jag i princip varje dag och är det inte podd är det någon bok (e-bok). Idag hörde jag delar av ”Mitt i livet”-podden med Katrin Zytomierska och Malin Gramer. Jag gillar den podden trots att jag vet att det som sägs inte alltid ska tas på allvar. För jag fungerar ungefär på samma sätt, så jag vet lite hur det funkar.

Men, för min del har jag som många andra en gräns. En gräns där vattnet rinner över. Och den gränsen drog Katrin Zytomierska långt över vad som är OK att säga. Hon såg en överviktig kvinna på restaurangen MAX. Kvinnan tog fram en ”stor” spruta innan måltid och fördomarna haglade hos Katrin. Dels för att kvinnan i fråga var överviktig och sitt egna fel att hon har diabetes och dels för att kvinnan beställde in en Fanta.

Efter någon minut säger Katrin att hon tycker det är vidrigt och att personen i fråga borde gå undan för att ta sin spruta, då hon är spruträdd och inte vill se. Sen kommer det värsta. Drar jämförelsen om att ”man går ju in på toaletten när man ska byta tampong”.

Jag trodde tyvärr att vi hade kommit en bit på vägen med utvecklingen av informationen om vad Diabetes är och vad det innebär.

Det här triggar bara mina egna entreprenörs-tankar och vi har mycket att göra, att visa och att utbilda våra medmänniskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram