2 mars 2018 |  Diabetes

Provocerande

Det är fredag och vaknade upp pigg och glad, solen skiner och det känns så himla bra då jag har roliga saker inplanerade i helgen. På väg till jobbet lyssnar jag på podd. Det gör jag i princip varje dag och är det inte podd är det någon bok (e-bok). Idag hörde jag delar av ”Mitt i livet”-podden med Katrin Zytomierska och Malin Gramer. Jag gillar den podden trots att jag vet att det som sägs inte alltid ska tas på allvar. För jag fungerar ungefär på samma sätt, så jag vet lite hur det funkar.

Men, för min del har jag som många andra en gräns. En gräns där vattnet rinner över. Och den gränsen drog Katrin Zytomierska långt över vad som är OK att säga. Hon såg en överviktig kvinna på restaurangen MAX. Kvinnan tog fram en ”stor” spruta innan måltid och fördomarna haglade hos Katrin. Dels för att kvinnan i fråga var överviktig och sitt egna fel att hon har diabetes och dels för att kvinnan beställde in en Fanta.

Efter någon minut säger Katrin att hon tycker det är vidrigt och att personen i fråga borde gå undan för att ta sin spruta, då hon är spruträdd och inte vill se. Sen kommer det värsta. Drar jämförelsen om att ”man går ju in på toaletten när man ska byta tampong”.

Jag trodde tyvärr att vi hade kommit en bit på vägen med utvecklingen av informationen om vad Diabetes är och vad det innebär.

Det här triggar bara mina egna entreprenörs-tankar och vi har mycket att göra, att visa och att utbilda våra medmänniskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram