9 juli 2018 |  Diabetes

Problem i Stockholm att ha diabetes

Jag har blivit drabbad av leveransproblemet som finns i Stockholm. Jag behövde nålar till mina sprutor samt teststickor till min blodsockermätare och tog tag i det veckan innan midsommar för att få leverans 5 dagar senare. 

Dagarna gick och det började tryta bland nålarna hemma. Det som oftast brukar vara (eller finnas) ett överflöd av i skåpen. Jag undrade och ringde sedan OneMed som levererar dessa prylar till mig och fick till svar att ”du får ta kontakt med 1177”. 

Ringde min diabetesläkare och bad istället få det på recept så jag smidigt kunde hämta ut grejerna på apoteket. Nu var det slut på apoteket och jag har verkligen nu i helgen haft det lite kämpigt med att INTE byta nål för ofta för att kunna ”överleva”. Så sjukt att säga överleva. Men det är ju så det är. Idag ska jag ÄNTLIGEN hämta ut mina överlevnadssaker på apoteket och jag kan äntligen byta nål hur många gånger jag vill utan att behöva känna det minsta orolig. 

Det är ju faktiskt helt galet att det kan eller att det får ske. Det sägs vara 130 000 stockholmare som är drabbade och när jag pratade med mitt sjukhus så lät personen på andra sidan uppgiven. Jag kan förstå det. Nu var det inte akut mer än att jag inte fick byta nål mer än 1 gång om dagen men vad hade man gjort om det vore kris? Vad gör man? 

Det här får inte hända bara. 

Har du blívit drabbad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram