9 juli 2018 |  Diabetes

Problem i Stockholm att ha diabetes

Jag har blivit drabbad av leveransproblemet som finns i Stockholm. Jag behövde nålar till mina sprutor samt teststickor till min blodsockermätare och tog tag i det veckan innan midsommar för att få leverans 5 dagar senare. 

Dagarna gick och det började tryta bland nålarna hemma. Det som oftast brukar vara (eller finnas) ett överflöd av i skåpen. Jag undrade och ringde sedan OneMed som levererar dessa prylar till mig och fick till svar att ”du får ta kontakt med 1177”. 

Ringde min diabetesläkare och bad istället få det på recept så jag smidigt kunde hämta ut grejerna på apoteket. Nu var det slut på apoteket och jag har verkligen nu i helgen haft det lite kämpigt med att INTE byta nål för ofta för att kunna ”överleva”. Så sjukt att säga överleva. Men det är ju så det är. Idag ska jag ÄNTLIGEN hämta ut mina överlevnadssaker på apoteket och jag kan äntligen byta nål hur många gånger jag vill utan att behöva känna det minsta orolig. 

Det är ju faktiskt helt galet att det kan eller att det får ske. Det sägs vara 130 000 stockholmare som är drabbade och när jag pratade med mitt sjukhus så lät personen på andra sidan uppgiven. Jag kan förstå det. Nu var det inte akut mer än att jag inte fick byta nål mer än 1 gång om dagen men vad hade man gjort om det vore kris? Vad gör man? 

Det här får inte hända bara. 

Har du blívit drabbad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Something big happened to me last week 🙌🏻 From #dexcomg6 to #dexcomg7 ! It was a big moment, you can tell by the look on my face 💕#ad and I love that I can see, in the Dexcom app, the trend graph AND the Clarity data 💙 all that in one screen 🤩 YAY to this!

#diabetes #diabetic #t1d #dexcomwarrior #öppendiabetes
...

Guess how many questions I’ve got this weekend regarding the “nicotine patch” I’ve got on my arm 🫠 too many! ...

Följ mig på Instagram