9 juli 2018 |  Diabetes

Problem i Stockholm att ha diabetes

Jag har blivit drabbad av leveransproblemet som finns i Stockholm. Jag behövde nålar till mina sprutor samt teststickor till min blodsockermätare och tog tag i det veckan innan midsommar för att få leverans 5 dagar senare. 

Dagarna gick och det började tryta bland nålarna hemma. Det som oftast brukar vara (eller finnas) ett överflöd av i skåpen. Jag undrade och ringde sedan OneMed som levererar dessa prylar till mig och fick till svar att ”du får ta kontakt med 1177”. 

Ringde min diabetesläkare och bad istället få det på recept så jag smidigt kunde hämta ut grejerna på apoteket. Nu var det slut på apoteket och jag har verkligen nu i helgen haft det lite kämpigt med att INTE byta nål för ofta för att kunna ”överleva”. Så sjukt att säga överleva. Men det är ju så det är. Idag ska jag ÄNTLIGEN hämta ut mina överlevnadssaker på apoteket och jag kan äntligen byta nål hur många gånger jag vill utan att behöva känna det minsta orolig. 

Det är ju faktiskt helt galet att det kan eller att det får ske. Det sägs vara 130 000 stockholmare som är drabbade och när jag pratade med mitt sjukhus så lät personen på andra sidan uppgiven. Jag kan förstå det. Nu var det inte akut mer än att jag inte fick byta nål mer än 1 gång om dagen men vad hade man gjort om det vore kris? Vad gör man? 

Det här får inte hända bara. 

Har du blívit drabbad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Step 1 - take a deep breathe
Step 2 - rip off the old one
Step 3 - apply the new one
Step 4 - on with the transmitter
Step 5 - activate in the app

Don’t forget to smile and enjoy your week 💙

#Dexcom #Dexcomg6 #ad #DexcomWarrior #t1dlookslikeme #t1d #diabetes #diabetic #sponsor
...

Wait?! What!!!

Yes - Fried Mac n Cheese!

If I were to open a restaurant in the future, fried food would definitely be part of the menu 😉

Think, how much more fun and delicious life becomes when there are no restrictions around food 💙

You need:
200 g grated cheese
100 g cream cheese
1 jalapeno
2 dl cooked macaroni
black pepper and paprika powder

breading
flour
egg
panko

How:
Mix grated cheese with creme cheese and let melt in a pan. Add jalapeno, spices and macaroni.

Roll into small balls, bread and fry! Enjoy ❤️
...

Följ mig på Instagram