9 juli 2018 |  Diabetes

Problem i Stockholm att ha diabetes

Jag har blivit drabbad av leveransproblemet som finns i Stockholm. Jag behövde nålar till mina sprutor samt teststickor till min blodsockermätare och tog tag i det veckan innan midsommar för att få leverans 5 dagar senare. 

Dagarna gick och det började tryta bland nålarna hemma. Det som oftast brukar vara (eller finnas) ett överflöd av i skåpen. Jag undrade och ringde sedan OneMed som levererar dessa prylar till mig och fick till svar att ”du får ta kontakt med 1177”. 

Ringde min diabetesläkare och bad istället få det på recept så jag smidigt kunde hämta ut grejerna på apoteket. Nu var det slut på apoteket och jag har verkligen nu i helgen haft det lite kämpigt med att INTE byta nål för ofta för att kunna ”överleva”. Så sjukt att säga överleva. Men det är ju så det är. Idag ska jag ÄNTLIGEN hämta ut mina överlevnadssaker på apoteket och jag kan äntligen byta nål hur många gånger jag vill utan att behöva känna det minsta orolig. 

Det är ju faktiskt helt galet att det kan eller att det får ske. Det sägs vara 130 000 stockholmare som är drabbade och när jag pratade med mitt sjukhus så lät personen på andra sidan uppgiven. Jag kan förstå det. Nu var det inte akut mer än att jag inte fick byta nål mer än 1 gång om dagen men vad hade man gjort om det vore kris? Vad gör man? 

Det här får inte hända bara. 

Har du blívit drabbad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram