29 mars 2018 |  Mat

Pre-Easter dinner

Det märks att dagarna blir längre (ljusare) och att jag spenderar mindre tid hemma. Jag har haft riktigt roliga dagar nu den här veckan och igår slog vi på stort. En påsk-middag (reunion med mina girls) med massa god mat och en riktigt härlig och mysig onsdagskväll. Vi stekte köttbullar, prinskorvar, sill i olika former, en god avokado-salsa med chili och bubbel! Avslutade kalaset med chirre och kladdkaka (dock inte för mig men alltid trevligt med dessert!).

Då jag befann mig på andra sidan stan kom jag hem sent och gick direkt till sängen, jag var helt slut och somnade på två sekunder. Nu är jag uppe och ska jobba sista dagen innan påskledigt! Oj jösses vad skönt det ska bli. Slippa ställa klockan på morgonen, njuta av en kaffe i solen osv. haha! Vad ska ni göra under påsk? Jag ska verkligen ta det lugnt. Har plan att köpa massa växter till lägenheten, gå på konsert, åka en sväng till Norrköping och spela in en film om hur jag som diabetiker tycker att det fungerar i Sverige med läkare, stöd och ”förmåner”. Svårt att förklara hur det fungerar just i Sverige då vi har en ganska så bra struktur när det kommer till hur lite vi behöver betala för våra pumpar/cgm/insulin etc gentemot vad andra länder har.

Hur tycker du att sjukvården i Sverige fungerar? Saknar du något?

Nu kaffe, möte och sen PÅSK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram