19 januari 2022 |  Mat

Prat om mat, konferens online och Barndiabetesfonden

Vart tar tiden vägen? Jag har haft så mycket strul med min jobbdator att det har tagit all min energi både på dagarna och kvällarna. Stackars vår it-kille som får sitta söndagar med en stressad Sara… Suck.

Jag var inne och scrollade omkring på olika diabetesforum igår och fick se en fråga av en person som undrade hur andra doserar till havregrynsgröt. Jag tycker det är intressant att se hur andra gör och vad för tips som kommer upp till ytan. Det är en viktig aspekt, att dela med sig av sina tips och trix.

När jag till min förvåning ser att det första kommentaren lyder ”sluta ät havregrynsgröt istället”.

Jag kände en ren och skär frustration. Min aspekt är att inte sluta äta det som man tycker om och tycker är gott. Oavsett diabetes eller inte diabetes. Det är just dessa typer av kommentarer som kan trigga igång ett ohälsosamt tänk kring mat och i värsta fall leda till ätstörning som det gjorde för mig.

Sen väljer man såklart själv vad man vill äta och hur mycket men med en balanserad kost så kan man som typ 1 diabetiker äta precis vad som helst. Inte för mycket och inte för lite.

Igår fick jag ett break när jag var och hämtade ett paket jag lagt order på! Nämligen mina två absoluta favoritprodukter! Serum 100% från Shiseido och från Elizabeth Arden. Jag älskar dom!

Kvällen fortsatte med årets första möte med Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm och det är så kul att det drar igång igen och förhoppningsvis kommer det bli ett år med massa event, mindre restriktioner och fler härliga möten med er!!!

På tal om frukost och havregrynsgröt. Jag är ingen stor favorit av gröt men jag fick ändå ett sug efter havregrynsgröt när jag vaknade i morse och så fick det bli!

Kanel, skummad mjölk (gjort i min espresso mjölkskummare) och en kopp kaffe. Fasiken så gott! Jag tar samma dos insulin som jag brukar för att senare förmodligen korrigera med någon enhet ytterligare! Det är så jag gör när det kommer till gröt.

Idag är det konferens med jobbet (online, tyvärr), men fick hem ett bud till kvällens festligheter så det ska bli väldigt kul trots att det denna gång sker digitalt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

@saramoback

It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
...

how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
...

Följ mig på Instagram