19 januari 2022 |  Mat

Prat om mat, konferens online och Barndiabetesfonden

Vart tar tiden vägen? Jag har haft så mycket strul med min jobbdator att det har tagit all min energi både på dagarna och kvällarna. Stackars vår it-kille som får sitta söndagar med en stressad Sara… Suck.

Jag var inne och scrollade omkring på olika diabetesforum igår och fick se en fråga av en person som undrade hur andra doserar till havregrynsgröt. Jag tycker det är intressant att se hur andra gör och vad för tips som kommer upp till ytan. Det är en viktig aspekt, att dela med sig av sina tips och trix.

När jag till min förvåning ser att det första kommentaren lyder ”sluta ät havregrynsgröt istället”.

Jag kände en ren och skär frustration. Min aspekt är att inte sluta äta det som man tycker om och tycker är gott. Oavsett diabetes eller inte diabetes. Det är just dessa typer av kommentarer som kan trigga igång ett ohälsosamt tänk kring mat och i värsta fall leda till ätstörning som det gjorde för mig.

Sen väljer man såklart själv vad man vill äta och hur mycket men med en balanserad kost så kan man som typ 1 diabetiker äta precis vad som helst. Inte för mycket och inte för lite.

Igår fick jag ett break när jag var och hämtade ett paket jag lagt order på! Nämligen mina två absoluta favoritprodukter! Serum 100% från Shiseido och från Elizabeth Arden. Jag älskar dom!

Kvällen fortsatte med årets första möte med Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm och det är så kul att det drar igång igen och förhoppningsvis kommer det bli ett år med massa event, mindre restriktioner och fler härliga möten med er!!!

På tal om frukost och havregrynsgröt. Jag är ingen stor favorit av gröt men jag fick ändå ett sug efter havregrynsgröt när jag vaknade i morse och så fick det bli!

Kanel, skummad mjölk (gjort i min espresso mjölkskummare) och en kopp kaffe. Fasiken så gott! Jag tar samma dos insulin som jag brukar för att senare förmodligen korrigera med någon enhet ytterligare! Det är så jag gör när det kommer till gröt.

Idag är det konferens med jobbet (online, tyvärr), men fick hem ett bud till kvällens festligheter så det ska bli väldigt kul trots att det denna gång sker digitalt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram