28 januari 2018 |  Diabetes

Pappa vs. Dotter

Hur konstigt det än kan se ut är det en ganska så fantastisk verklighet mellan pappa och dotter. Jag fick min diagnos några år tidigare innan pappa fick sin. Vi har nu i helgen slipat mina golv i lägenheten och det har varit slitsamt! Jag sitter här nu i en ganska så rörig lägenhet, träningsvärk från en annan planet och känner mig så mör, men ack så lycklig över mina ljusa golv! Innan pappa kom hade jag bunkrat upp med dextrosol, bananer, frukost till lördagen och godis (haha). För jag vet att när man är i ständig rörelse så sjunker blodsockret och man behöver inte lika mycket insulin. Jag vet inte om att det är för att jag känner min pappa väl eller om våra kroppar fungerar aningen lika med sjukdomen diabetes typ 1 men det var behövligt, Alltså, banerna och godiset (för min del ;)). 

Bilden togs efter vår sena middag på Texas Longhorn i går och som ni kan se var det ganska så jämlika kurvor under dagen. Även om jag inte tycker att det är speciellt tillfredsställande att min pappa också insjuknade så är det lite komiskt och kul att vi kan dela även detta. Vi är ganska så lika i sjukdomen, eller mer i hur vi tar hand om oss själva och vi delar samma positiva syn på livet. Det tycker jag är helt underbart. 

Har du någon i din närhet såsom familjemedlem eller liknande med samma sjukdom? 

Nu ska jag äta en sen middag och måla rond nr 2 i köket. Om jag kommer somna gott i natt? Eh, JA! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram