30 oktober 2018 |  Diabetes

Om att vara jag

Hej Älsklingar! Hur mår ni? Jag har gått och blivit dunder-förkyld… det suger kan jag meddela och jag har precis tagit några treo och i detta nu känner jag mig som en helt ny människa. Är det inte faschinerande att en tablett kan göra så att man känner sig fylld av energi och allt annat än sjuk?

Igår fick jag hjälp med att spela in några frågor och svar kring min diabetes och mitt liv på engelska. Jag svarade på frågor kring hur jag gör för att lyckas med min business och mina projekt samt hur jag gör för att få vardagen att gå ihop. Då jag inte riktigt än är en stjärna på engelska hade jag förberett mina svar mer eller mindre för att inte behöva ta allt för många omtagningar.

När inspelningen var klar frågade min partner in crime mig om jag verkligen är så positiv och glad som jag utstrålar på mina sociala medier. Och nej, det stämmer inte alla gånger, tyvärr. Och ja, mitt liv ser nog mer glammigt ut än vad den faktiska verkligheten är. Men, trots att jag som är en människa precis som du har jag mina toppar och dalar. Diabetes-relaterat och inte diabetes-relaterat. Men för att jag ska få ihop min vardag så kommer jag aldrig att låta min diabetes eller mina knasiga blodsockervärden att hindra mig från att göra det som jag vill göra. Jag kommer aldrig att låta diabetes få hindra mig från att förverkliga mina drömmar och mina mål.

Där tror jag att många av oss är olika. Jag väljer att fokusera på det som får mig att bli glad och tillfreds och lägger ytterst lite tid på det som får mig att blekna. Till en början kanske det ”bara” var en fasad. Något jag bestämde mig för att bli – en lycklig och positiv person. Det fina i det, är att jag har blivit den personen nu. För jag tror på att det är 100% möjligt att forma sig till den person som man vill bli. Detta för att kunna leva det liv man vill leva. Och det trots att diagnosen Diabetes typ 1 har tillkommit, helt utan vilja.

Att leva med en kronisk sjukdom är inte alla gånger lätt. Men det som jag vet är att det kommer inte bli mer enkelt om man har en inställning som enbart äter upp den positiva energin.

Så, jag har valt och beslutat att min Diabetes inte ska få äta upp mig och förstöra.

Luddigt inlägg, men ibland får jag själv en tankeställare om varför jag är på ett visst sätt eller hur jag reagerar på vissa saker i vardagen och ut mot er. Jag försökte se tv3 dokumentären igår men jag stängde faktiskt av efter några minuter. Jag ville se Vår tid är nu istället på svt. Det är tur att allt finns på play. Tänker att jag ska se dokumentären när jag vill, inte för att jag måste.

Tittade du?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram