24 juni 2019 |  Diabetes

Ögonbottenfotografering

Idag hade jag tid för att göra den ”årliga” ögonbottenfotograferingen. Är osäker hur ofta jag är där men vet att det brukar vara vartannat år om jag inte minns fel. Inför varje besök blir jag alltid lite orolig inför dropparna man brukar få, då dessa droppar vidgar pupillen något enormt för att kunna ta dessa bilder. Sist minns jag att jag knappt kunde ta mig hem då jag blev så otroligt känslig för ljus. Det slog mig även när jag satt där att jag har varit med om att jag inte behövt ta dessa droppar och sa det för min ögonspecialist på plats. Vi gjorde ett försök utan droppar och hon kunde ta riktigt bra bilder trots att mina pupiller inte var super-stora!

Dessa undersökningar tar jag på fullast allvar. Diabetes påverkar kroppen på olika sätt. Bland annat kan förändringar ske i kroppens blodkärl och därmed även i ögats näthinna. Nu har jag haft diabetes i ca 18 år och jag vet att det kan uppstå förändringar med tiden.

Tar du dina kontroller på allvar? Har du några förändringar?

Då jag av erfarenhet vet att jag kan må ganska så illa efter den här kontrollen har jag faktiskt avbokat hela dagen. Nu när jag inte behövde ta dessa droppar kan jag fortsätta jobba som vanligt och det känns helt fantastiskt! Bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram