5 mars 2019 |  Event

Offentligt undersökt

Ibland vet jag inte om jag har en otroligt bra självkänsla (självförtroende?!) men jag har inga bekymmer med att bjuda in personer till mitt personliga – eller kanske mer privata undersökningar som det var i detta fall.

I Berlin visade Kajsa och jag hur en undersökning efter ”fettknölar” går till och jag tror att det är bra att se för andra hur det faktiskt går till. Att det inte är så farligt eller obehagligt som det kanske kan tyckas. Det hela går väldigt fort och i och med att Kajsa själv är utbildad sjuksköterska litar jag på henne till 100%. Hon känner, blundar och ”knådar” på de ställen man själv säger att man injicerar på och genom att lägga på en gel kan Kajsa enkelt känna om det finns avvikelser så som ”kuddar”.

Responsen efter den här offentliga underösökning var otroligt positiv. Det hela slutade med att Kajsa fick undersöka alla gästerna (på en privat plats utom offentligheten) då de insåg att det inte var så ”farligt”. Jag tror också, såklart, att det har betydelse om vem det är som ska göra detta. Känner man sig inte bekväm med sin läkare eller sköterska ska man såklart inte tacka ja utan det måste för all del kännas bekvämt och ok.

Jag vet att många av mina följare är obekväma och det kan kännas väldigt intimt att visa upp sin kropp för någon annan. Och det är helt och hållet fullt normalt. Inget att skämmas över.

Känner ni er bekväma med er sköterska eller läkare? Svarar ni på frågorna helt enligt sanningen?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram