5 januari 2018 |  Diabetes

Nyårslöften

2018. Jag blev inspirerad av mig själv när jag fick se att Livet och Diabetes hade släppt denna härliga video på deras Facebook-sida i dagarna. Frågan löd vilka Diabetes-relaterade nyårslöften vi hade inför det nya året. Jag var ”the only one” som inte riktigt svarade på frågan. Jag hade inget konkret löfte kring någon förbättring eller förändring kring min sjukdom under kommande år. Min första tanke när jag såg videon var att ”helvete, kunde jag inte bara säga något diabetes-relaterat?!” Men efter närmare tanke på det så är jag stolt över mig själv över min insats. Jag har inga nyårslöften kring min diabetes. För mig fungerar det helt ypperligt bra så som jag lever idag.

2017 var ett skit-år även diabetesrelaterat då jag la av med all typ av träning samt började äta mängder av kolhydrater igen. Så den biten har jag redan tampats med och lärde mig efter hand hur jag skulle sköta doseringen för att slippa höga toppar, och dalar. Det kommer jag med all säkerhet att fortsätta med dvs. att äta kolhydrater, fett, choklad, dricka vin och inte hetsa med att träna. För jag mår bra.

Över lag har jag inga nyårslöften för jag vet att det inte är speciellt hållbart för mig. Jag satsar istället på att driva mina sociala medier, peppa diabetiker till att faktiskt tycka livet är underbart trots sjukdomen, fortsätta utvecklas på mitt jobb, umgås med de som ger mig glädje i tillvaron (vänner, familj) och såklart, NJUTA av att jag har livet tillbaka.

Jag tror på att vara realistisk och inte ta sig an för radikala förändringar utan mer att göra det långsiktigt. Risken finns annars att efter två dagar återgå till det gamla vanliga igen. Förstår ni mig?

Berätta om ni har några nyårslöften kring din diabetes? Sänka HbA1c kanske? Försöka sig förstå hur blodsockret reagerar på träning? Äta mer regelbundet? Hit me! Jag vill veta, det kanske inspirerar mig! =)

Nu sitter jag i alla fall med nylackade naglar och ska strax hälla upp ett glas vin, laga middag och njuta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram