3 januari 2022 |  Mat

Nyårsafton

Jag har nog haft en av de bättre nyårsaftnar på länge. Eller kanske mer att jag firade på ett sätt som jag ville – utan någon press, inga förväntningar och valet att faktiskt inte behöva tvinga mig vara vaken till 12-slaget.

Jag bestämde mig i fredags efter två koppar kaffe att jag skulle boka tåg till Norrköping. Var inte alls sugen på en dunderfest och det kändes där och då så otroligt skönt att bara åka hem för att ta det lugnt.

Det var premiärtur för Balthazar att åka tåg. Jag var nog mer nervös än vad han var haha! Kom fram helt svettig till centralen och kom på att det är bra att äta något (ibland glömmer jag bort och förstår inte varför jag blir så sur… suck). Så varför inte avrunda året med en kokt korv med senap. Så gott!

Kom fram till ett minst lika grått Norrköping vid 16-tiden. Pappa stod där som vanligt och hämtade upp mig efter en ganska så behaglig tågresa!

Trots att jag kunde firat in det nya året i mjukiskläder valde jag ändå att byta om till min glittriga klänning. Känns lite mer festligt då. Och jag måste ju passa på att använda den när tillfälle ges 🙂

Jag kände mig dödssnygg! Mamma agerade fotograf 🙂

Försök nr 17847. Haha! Men så roligt med alla bilder, katter osv. Kul att ha som minne!

Som alltid när jag åker hem bir det alltid god mat. Det har varit så ända sen jag var liten. Till förrätt drack vi Champagne som verkligen var så god. Jag som inte älskar bubbel tyckte att denna var otrolig!

Räkor! Jag älskar skaldjur och hade jag kunnat hade det serverats varje dag. Tro mig. Dessa små (eller stora) räkor stektes i olja, chili, vitlök och Pak Choi. Det slank ner om vi säger så!

Till varmrätt åt vi HUMMER! Nej men hur kan det vara så gott. Till det drack vi Chablis och det är ett utav alla vita viner som jag faktiskt tycker är gott.

Kvällen gick fort och efter all mat orkade vi inte med någon efterrätt som jag pysslade med under kvällen. Vi tittade på film och drack punsch när blodsockret vägrade stiga. När klockan var 23.50 gick jag in till mitt rum och Balthazar. Tur var det för när klockan slog nytt år drog alla fyrverkerier igång och jag fick pyssla om en livrädd kattunge.

Jag kunde inte ha firat in det nya året på ett bättre vis. Väldigt skönt att inte behöva göra något. Vi gjorde precis så som vi ville och det var så skönt att vakna upp dagen efter och inte vara bakis. Det kanske är åldern men jag prioriterar verkligen måendet och det är väldigt skönt!

Hoppas ni hade en fin nyår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram