21 november 2019 |  Diabetes

No more blood

Jag har sedan march i år använt mig av CGM och av Dexcom G6. Det var en hel del turer då jag gjorde ett försök till att använda pump med closed loops – som inte riktigt slutade som jag ville eller som jag hade förväntat mig.

Men i och med att jag skulle gå tillbaka till injektioner igen efter 5 månader med pump fick jag ut Dexcom’s nya CGM G6. Det var som en helt ny värld som öppnades. Inga kalibreringar, inget blod på mina vita skjortor, inga mer stick i fingret.

Inför denna fotografering skulle jag ta fram mina diabetes ”prylar” och insåg att jag inte visste vart min blodsockermätare låg… Hittade den efter ett febrilt letande och ko på att jag inte tagit ett stick i fingret på väldigt länge.

Hur sjukt? Jag minns att när jag fick diabetes för 18 år sedan – då fanns inte cgm och stick i fingret var en vardaglig rutin. Inte längre.

Herregud så glad jag är för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram