8 juni 2018 |  Mat

När det regnar spelar man spel

Det var en dag som kändes ganska så tuff psykiskt. Hade ett möte som slutade med en känslostorm hos mig och ville efter det egentligen bara gå hem och lägga mig. Vilket jag gjorde men tur att jag inte är helt ensam, trots att det kan kännas så, för rätt som det var hade jag en inbokad spelkväll!

Vi valde till slut detta spel som heter Ticket to ride och trots min enorma förlust så var det väldigt roligt! Det vände totalt min dag och jag blev på mycket bättre humör efter att få tänka på hur jag ska bygga tågvägar i USA. Efter vi hade spelat en stund hörde vi hur det bara vräkte ner utanför. Så mysigt att bara sitta inne, spela spel och skratta! Det är ganska så mysigt när det regnar under sommare. Blir så goda dofter då.

Efter att vi skrattat åt min förslust i spelet gick vi över vägen för mat. Eller jag tog en pepsi max medan sällskapet vräkte i sig mat (snacka om sen middag) haha. 

Ibland behöver man bara göra något helt annat för att kunna släppa på vissa tankar. Typ som i mitt fall att spela spel som jag sa nej till först då jag vet att jag är en ganska så usel förlorare. Jag tror att det handlar större delen av hur man vänder vissa tankar till något positivt än att ”älta” och besvära sig själv med att grotta ner sig. Även om det kan vara bra i vissa fall. Ungefär som med hur vi individer hanterar en sjukdom som diabetes. Vissa dagar är bra och andra mindre bra. Och så kommer det alltid att vara. Det handlar om hur du hanterar dessa tankar och funderingar och hur du aktiv sen beslutar dig om vart du ska lägga energin. Antingen på det som du vet inte kommer ge något bra i gensvar, drar täcket över huvudet, eller så vänder du dina tankar och fokuserar på annat som du vet att du kommer bli glad av.

Förstår ni hur jag tänker?

En mycket bra dag med ett bra blodsocker. Jämn och härlig kurva. Jag somnade på pricken när jag kom hem, med smink och hela kitet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram