15 april 2020 |  Diabetes

Mitt tips till dig

Dagen har gått i ett svep och trots motgångar och flera sensorbyte så är jag så glad över att jag dels har ett positivt mindset och att jag är omringad av ett helt fantastisk diabetes-community och vänner!

Efter några timmar av jobb åkte jag till Karlaplan för mitt första möte med min coach! Herregud så märkligt att skriva det till er men detta var ett möte jag sett fram emot länge och äntligen! Massa motivation till att lägga upp en lite mer strategi över allt som jag gör!

Kom hem vid 20-tiden och fick njuta några minuter på min älskade balkong innan eventet på Barndiabetesfondens hemsida skulle dra igång! Jag kände verkligen hur glad jag är att jag är jag.

Live eventet var en frågestund tillammans med Sara Hammer som pratade om typ 1 diabetes och Corona. Ett viktigt ämne att kommunicera nu då det finns många oklara påståenden och förvirring kring typ 1 och typ 2 samt vilka riktlinjer som faktiskt gäller. så bra! Såg du det?

Jag har på sensate tiden fått frågor kring hur jag löser en stabil blodsockerkurva men även hur jag klarar att, som idag byta sensor 2 gånger utan att ha en blodsockermätare till hands. Och ja, jag blev en aning rädd (?) när jag fick vet att jag var tvungen att plocka bort min sensor innan röntgen. Hur fasiken skulle det här gå, tänkte jag.

Då jag inte hade så mycket val, gick jag in med inställning att faktiskt försöka lita på min kropp och försöka se och känna av hur blodsockret ligger till. Nu är det inte varje gång det faktiskt går eller att jag har ”tid” till att känna efter men jag tror att den mentala delen spelar roll.

Mitt tips är att faktiskt lita på din kropp och vad din kropp sänder ut för signaler. Och oavsett hur det går så vet jag att jag kan klara av det. Och det kan du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram