15 april 2020 |  Diabetes

Mitt tips till dig

Dagen har gått i ett svep och trots motgångar och flera sensorbyte så är jag så glad över att jag dels har ett positivt mindset och att jag är omringad av ett helt fantastisk diabetes-community och vänner!

Efter några timmar av jobb åkte jag till Karlaplan för mitt första möte med min coach! Herregud så märkligt att skriva det till er men detta var ett möte jag sett fram emot länge och äntligen! Massa motivation till att lägga upp en lite mer strategi över allt som jag gör!

Kom hem vid 20-tiden och fick njuta några minuter på min älskade balkong innan eventet på Barndiabetesfondens hemsida skulle dra igång! Jag kände verkligen hur glad jag är att jag är jag.

Live eventet var en frågestund tillammans med Sara Hammer som pratade om typ 1 diabetes och Corona. Ett viktigt ämne att kommunicera nu då det finns många oklara påståenden och förvirring kring typ 1 och typ 2 samt vilka riktlinjer som faktiskt gäller. så bra! Såg du det?

Jag har på sensate tiden fått frågor kring hur jag löser en stabil blodsockerkurva men även hur jag klarar att, som idag byta sensor 2 gånger utan att ha en blodsockermätare till hands. Och ja, jag blev en aning rädd (?) när jag fick vet att jag var tvungen att plocka bort min sensor innan röntgen. Hur fasiken skulle det här gå, tänkte jag.

Då jag inte hade så mycket val, gick jag in med inställning att faktiskt försöka lita på min kropp och försöka se och känna av hur blodsockret ligger till. Nu är det inte varje gång det faktiskt går eller att jag har ”tid” till att känna efter men jag tror att den mentala delen spelar roll.

Mitt tips är att faktiskt lita på din kropp och vad din kropp sänder ut för signaler. Och oavsett hur det går så vet jag att jag kan klara av det. Och det kan du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram